Bor, mámor Bénye fesztivál 2017-ben is

A fõszervezõk sajtótájékoztatón jelentették be az idei programokat, köztük a hátrányos helyzetû régiók általános iskoláinak tanulói számára kiírt képzõmûvészeti pályázatot. A téma a zempléni táj, kultúra és gasztronómia, míg a beérkezett rajzokat a feLugossy László, Stark István és Csetneki József képzõmûvészekbõl álló zsûri értékeli.

A Bor, mámor… Bénye festõi környezetben kínál minõségi kikapcsolódást: sokszínû kulturális elõadások, egyedülálló gasztronómiai élmények, kerékpár- és evezõtúrák biztosítják, hogy a legkisebbektõl a legnagyobbakig mindenki felhõtlenül szórakozzon. A zenei fellépõk között olyan ismert és elismert magyar zenekarokat találunk, mint a Magashegyi Underground, a Lóci játszik, Petruska András vagy épp Kardos-Horváth János. A szervezõk az irodalom kedvelõire is gondoltak az idei programok kialakításánál, hiszen az ismert kortárs szerzõk, Nyáry Krisztián és Szabó T. Anna is önálló irodalmi estekkel készülnek.

A fesztiválnak a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is Erdõbénye kertjei adnak otthont. A páratlan szépségû táj ódon házaival, meredek utcáival, patakjaival szeretettel várja a látogatókat, akik egyedül, kettesben, baráti társasággal, de akár családdal is érkezhetnek, hiszen a szervezõk a gyerekek számára is biztosítanak programokat.

Résztvevõk és programok:

Borászatok: Ábrahám Pince, Bardon Borászat, Béres Szõlõbirtok és Pincészet, Budaházy-Fekete Kúria Borászat, Csite Családi Birtok, Illés Pince, Jakab Pince, Karádi-Berger Borászat, OLZE, Préselõ Pincészet, Sanzon Tokaj, Vayi Borászat

Tokaji borok, zempléni ételek: Anyukám mondta (Encs), A Boros Borbár (Sárospatak), A leves (Miskolc), Bodrog Smoker (Bodrogkisfalud – Budapest), Céltorony (Budapest), Halkakas (Budapest), Magita (Erdõbénye), Zore (Kassa).

4 nap alatt 30 koncert / Jazz, népzene, világzene

Magashegyi Underground, Kardos-Horváth János, Mörk, Rutkai Bori Banda, Lóci játszik, Petruska András, Pápai Zsanett duó, Flamenco Nuevo, Holddalanap és sokan mások

Túrák, séták, elõadások, workshop-ok, gyerekprogramok

Jegyek elõvételben

A mûsorváltoztatás jogát fenntartjuk

Bor, mámor, Bénye Egyesület

www.bormamorbenye.hu

Forrás:
[hirszerkeszto]