Barátkoznak a jó borokkal
Ízekben és illatokban gazdag program elé néznek a tolnai borbarátok idén is. A tagság által elfogadott elsõ félévi program szerint havi bontásban szekszárdi, villányi, Balaton-felvidéki és etyeki borok kerülnek terítékre a Thelenában, az adott borvidék jeles szakértõinek prezentálásában. Emellett minden alkalommal egy-egy helyi borász is megkóstoltatja a tagsággal munkája gyümölcsét. A jó borokhoz a jó ételek is hozzátartoznak (és fordítva), a minden hónap harmadik hétfõjén tartandó összejöveteleken az elõre eltervezettek szerint olyan klasszikus finomságok szerepelnek, mint a velõs pacal bõrös körömmel, a báránypecsenye, a harcsapörkölt túrós csuszával, vagy, mint az évnyitón volt a kakaspörkölt, rétes menü.
A borbarátok egyébként februárban tartják éves közgyûlésüket, április végén villányi kirándulást terveznek, júniusban pedig félévzáró, családias, zenés grillpartit. A jelenleg 31 fõs tagságú egyesület szeretettel várja az új belépõket, akik egyetértenek a borbarátok céljaival: a bor okozta gyönyörûségek élvezete mellett minél több ismeretet is szerezni a borokról, propagálni a jó bort, és a tivornyázással nem összetévesztendõ kulturált borfogyasztást.
Forrás:
Tolnai Népújság
http://www.tolnainepujsag.hu