Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

60 milliárd jut Észak-Magyarországon idegenforgalmi fejlesztésekre

Ez azt jelenti, hogy a felhasználható 277 milliárd forintból 60 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra 2013-ig – közölte Nagy Imre az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Programhoz kapcsolódó akcióterv társadalmi vitája alkalmából megtartott konferenciát követõ sajtótájékoztatón. A településfejlesztés és a humán közösségi fejlesztés után idegenforgalomra jut a program végrehajtása során a legtöbb pénz.

Az elnök elmondta: a hat kiemelt térségben megvalósításra kerülõ, úgynevezett nagy attrakciókra 16 milliárd forint áll rendelkezésre. Ebben az esetben az elnyerhetõ támogatás maximális összege, projektenként 2 milliárd forint. Az úgynevezett kis attrakciókra pedig 25 milliárd forint, egyenként maximum 500 millió forint jut. Szállásfejlesztésre és rekonstrukcióra 15 milliárd forintot fordíthatnak a pályázók, a regionális turisztikai menedzsment erõsítésére pedig 4 milliárd forint fordítható. Az elsõdleges cél a vendégéjszakák számának növelése a régióban.

Sós Tamás, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács Társelnöke elmondta, hogy gazdaságfejlesztésre 41 milliárd, településfejlesztésre 82 milliárd, humán közösségi infrastruktúra fejlesztésre 65 milliárd, térségi közlekedés-fejlesztésre pedig 29 milliárd forint jut majd a jövõben. Az akcióterv keretében a 2007-2008-as idõszakra vonatkozó fejlesztési prioritásokat határozzák meg. A társadalmi vita június 8-án zárul; ezt követõen fogadja el a tanács az akciótervet.

Forrás:
FigyelõNet
http://www.fn.hu

Post Tags: #regionális operatív programok

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Svéd kóstoló – eredmények
NextContinue
Ha kivágja szõlõjét, hektáronként hétezer eurót kap

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press