2017. április 24. György

szavazás

Az olaszrizling külföldiül legyen...

Oris

Nemes

Mandola

szavazok

Hírek

2017-01-01

Milyen magyar borokat isznak a világ csúcséttermeiben?

Október közepén, egy szürke, esős hétfőn este gyakorlatilag nem volt szabad asztal Budapest belvárosának egyik menő borbárjában. A foglalás nélkül érkező vendégeket sorra küldték el, a sommelier-k megállás nélkül töltötték a poharakat. A magyar bor persze nem csak Budapesten hódít, Mádon, Egerben, Villányban sorra nyílnak az igényes kóstolóhelyek, bárok, éttermek, és országszerte egyre több borbolttal találkozni.

2017-01-01

Bikavérrel és furminttal hódítanánk meg a világot

Túligénylés miatt növelhetik a borászok 40 milliárd forintos, szeptemberben megnyitott támogatási keretét – értesült lapunk közigazgatási forrásból. Informátorunk jelezte azt is, hogy a keret bővítésének mértékéről és időpontjáról még nem született döntés, ám minderre „belátható időn belül jó esély van”.

2017-01-01

Nagy dologra készül Tokajban a kormány

A szőlőfelvásárlásra hivatkozva 1,3 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre a kormány a Grand Tokaj Zrt.-ben, az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg.

2016-12-20

Jótékony célra ajánlotta fel dedikált séfkabátját a Bocuse d’Or-ra készülő magyar csapat

Heti hat napon, napi nyolc órában készül a január 24-25-én Lyonban megrendezésre kerülő Bocuse d’Or döntőre az európai döntőt májusban Budapesten megnyerő magyar csapat. A megterhelő felkészülés mellett azonban a jótékonyságra is jut ideje Széll Tamáséknak: a közmédia „Jónak lenni jó!” jótékonysági műsorának keretében ők is felajánlottak egy emblematikus tárgyat, a csapat által használt dedikált séfkabátot, amelynek értékesítéséből származó bevétel a Magyar Református Szeretetszolgálat tevékenységét segíti majd.

2016-12-15

Adj nevet a bornak!

Nyolc borbár, egy pince, egy borkereskedés és egy bormédium fogott össze, hogy közös kezdeményezésükkel felhívják a figyelmet a Kárpát-medence egyik legfontosabb szőlőfajtájára, a kékfrankosra.

vissza  ... 5 6 7 8 9 ...  előre

belépés

e-mail:

jelszó

regisztráció

belépés

keresés

hol?

mit?

keresés

e-mail a szerkesztőknek

Borászat.hu - A Borászat első oldala

2002-2016

Powered by DomainNet - Készítette: Báhidszki Márton Desing: Soltész Mátyás