2018. július 16. Valter

hírek

Bemutatkoztak 2018 fesztiválborai

A Grand Tokaj dűlőszelektált 6 puttonyos Tokaji Aszúja lett az Országház Bora 2018-ban

A borászati ágazat megújulását sürgeti a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke

Tisztújítást tartott a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

4 magyar bor kapott platinaérmet a világ egyik legrangosabb versenyén

Történész kapta az idei elismerést

Olcsó a magyar bor

XXIV. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék

Konyári János a Borászok Borásza, Caroline Gilby a Borászok Barátja!

Izgalmas boros- és gasztroprogram a hosszú hétvégére - ha szereted a tállyai bort, ezt neked találták ki!

szavazás

A seregélyek védelme indokolt?

Igen

Nem

Mindegy

Nem tudom

szavazok

2017-07-14

Muscats du Monde 2017: magyar aranyérem és Top 10 helyezés a világ legrangosabb muskotály borversenyén

Aranyérmet kapott, és bekerült a világ legjobb muskotály borainak idei Top 10-es rangsorába a mádi HOLDVÖLGY borászat Exaltation 2015 (Nyulászó) dűlőválogatott édes tokaji sárgamuskotálya a Muscats du Monde 2017 nemzetközi borversenyen, amelynek eredményét hétfőn este hozták nyilvánosságra Franciaországban.

A HOLDVÖLGY az egyetlen magyar borászat, amely már három alkalommal nyert aranyérmet és Top 10 minősítést a Muscats du Monde-on, a világ legrangosabb muskotály versenyén. A Muscats du Monde-on díjnyertes HOLDVÖLGY borok mindegyike a történelmileg első osztályú minősítésű, mádi Nyulászó-dűlőből származó, késői szüretelésű édes tokaji sárgamuskotály volt .

A Franciaországban idén 17. alkalommal megrendezett Muscats du Monde világverseny 55 fős nemzetközi zsűrije 25 ország 214 száraz, édes és gyöngyöző muskotály borából választotta ki a legjobbakat, amelyeket összesen 38 arany- és 33 ezüstéremmel díjazott.

„A HOLDVÖLGY több mint egy évtizedes tapasztalata szerint Tokaj egyetlen világfajtája, a sárgamuskotály a Nyulászó-dűlőben utánozhatatlan csodákra képes” – mondja Demkó Pascal, a HOLDVÖLGY alapító-tulajdonosa. „Nem véletlen, hiszen a Nyulászó már a XVIII−XIX. századi dűlőklasszifikációk során első osztályú besorolást kapott, és most, a XXI. században is évről évre kimagaslóan értékes szőlőtermést ad. A Muscats du Monde nemzetközi zsűrijétől kapott díjak megerősítik, hogy jó úton járunk, amikor borainkkal − így a Nyulászó sárgamuskotállyal is − a szőlőfajták és a számukra ideális termőhelyek közötti harmóniát keressük” – mondja Demkó Pascal.

Az idén díjnyertes, 2015-ös évjáratú Exaltation tokaji édes sárgamuskotály kereskedelmi forgalomban még nem kapható, mivel a borfajta több évtizedes érlelési potenciálja miatt a HOLDVÖLGY minimum három éves (hordós, majd palackos) érlelés után bocsátja piacra a bormárka tételeit. A HOLDVÖLGY szőlész-borász csapata 2011 óta minden évjáratban, kimagasló minőségben, azonos stílusban el tudta készíteni az Exaltation borokat, amelyekből jelenleg a 2013-as évjárat érhető el, a borászat webshopja mellett hazai és külföldi Michelin-csillagos éttermek kínálatában is.

Forrás: [hirszerkeszto]

Hozzászólások a hírhez:

Nem vagy bejelentkezve, ha te is hozzá akarsz szólni, akkor kérlek jelentkezz be!

belépés

e-mail:

jelszó

regisztráció

belépés

keresés

hol?

mit?

keresés

e-mail a szerkesztőknek

Borászat.hu - A Borászat első oldala

2002-2017

Powered by DomainNet - Készítette: Báhidszki Márton Desing: Soltész Mátyás