Wine Riffs borvacsorák 1. – élménybeszámoló
2022. október 21-én elindult az 5-fogásos menüvel az exkluzív borpárosításokkal a Hard Rock Hotel Budapest Sessions éttermének legújabb, három alkalmas rendezvénysorozata. Bálint László DipWset nemzetközi borakadémikus, a Radovin Borkereskedés boraival, zenei összekapcsolással és boros sztorikkal. A minőségi összeállított menüsor elemeihez ráadásul zenei (DJ) kísérettel az aktuális menüsorhoz illő zenék szóltak: hamisíthatatlan Hard Rock Hotel Budapest hangulatot tükrözve.
A hangulat remek volt, a kiszolgálás Michelin-nívójú, az étel-bor párosítás is átlagon feletti volt.
Személyes véleményemet is a 100-as boros pontrendszere alapján határoztam meg így az alábbiak a véleményeim:
- A hely hangulata: 91/100
- Tálalás, étkészletek és borospoharak: 90/100
- A felszolgáló személyzet munkája és összhangja: 92/100
- A gasztronómiai fogások harmóniája: 93/100
- Étel-bor párosítás: 93/100
- Összegzés és ár-érték arány: 91/100
Borok pontozása: Robert Parker alapokon, de már James Suckling 100-as pontrendszere alapján (szín: 1-15 | aroma: 1-25 | test-struktúra: 1-25 | benyomások együttesen: 1-35) és OIV-100 (BLIC) alapján. Teljes dokumentáció a Vivino mobil applikációban látható: https://www.vivino.com/users/chrisdry/wines. Az évjárat végén az általam ítélet pontok láthatók – szubjektív vélemény a Vivino pontozási rendszerre átszámítva).
Jelen boros eseményen csak a 87/100 pont (Vivino 3,5) felettiek kerülnek megemlítésre. A borokból kb. 80-90 tételt sikerült megkóstolni, így minden borászatnál pár tételre volt idő és ízlelési kapacitás.
90-95/100: Kiváló bor, komplex, különleges karaktere van. Fogyasztása nagy élményt jelent.
87-89/100: Többnyire az átlag fölött, egészen a nagyon jóig. Eltérő fokban mutathat finom ízeket, különleges karaktere is lehet, (ha van több sav, esetleg több tannin) azok alig észrevehetők.
- Conte Collalto – Violette Rosé Spumante Extra Dry N.V. 87/100 (Vivino 3,5)
- Leitz – Eins Zwei Dry Riesling 2021. 90/100 (Vivino 4,0)
- Claroscuro Bodega de Arte – Chardonnay 2019. 89/100 (Vivino 3,8)
- Casa Rojo – CL98 Tinto 2020. 88/100 (Vivino 3,6)
- Taylor’s – Fine Ruby Port N.V. 88/100 (Vivino 3,6)
Fotók saját készítésűek.
Következő borvacsorák: november 18-án (Jammertal Borbirtok borvacsora) és december 9-én (pezsgő és ételpárosítás) lesz, Európa és Dél-Amerika legkülönlegesebb borai kerülnek kóstolásra az ízletes kulináris fogások mellé.
A borvacsorákon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, részletek és további információk az alábbi oldalon olvashatók: https://www.hardrockhotels.com/…/sessions-restaurant.aspx