Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Borest

Wine Riffs borvacsorák 1. – élménybeszámoló

2022. október 21-én elindult az 5-fogásos menüvel az exkluzív borpárosításokkal a Hard Rock Hotel Budapest Sessions éttermének legújabb, három alkalmas rendezvénysorozata. Bálint László DipWset nemzetközi borakadémikus, a Radovin Borkereskedés boraival, zenei összekapcsolással és boros sztorikkal. A minőségi összeállított menüsor elemeihez ráadásul zenei (DJ) kísérettel az aktuális menüsorhoz illő zenék szóltak: hamisíthatatlan Hard Rock Hotel Budapest hangulatot tükrözve.

A hangulat remek volt, a kiszolgálás Michelin-nívójú, az étel-bor párosítás is átlagon feletti volt.

Személyes véleményemet is a 100-as boros pontrendszere alapján határoztam meg így az alábbiak a véleményeim:

  • A hely hangulata: 91/100
  • Tálalás, étkészletek és borospoharak: 90/100
  • A felszolgáló személyzet munkája és összhangja: 92/100
  • A gasztronómiai fogások harmóniája: 93/100
  • Étel-bor párosítás: 93/100
  • Összegzés és ár-érték arány: 91/100

​

Borok pontozása: Robert Parker alapokon, de már James Suckling 100-as pontrendszere alapján (szín: 1-15 | aroma: 1-25 | test-struktúra: 1-25 | benyomások együttesen: 1-35) és OIV-100 (BLIC) alapján. Teljes dokumentáció a Vivino mobil applikációban látható: https://www.vivino.com/users/chrisdry/wines. Az évjárat végén az általam ítélet pontok láthatók – szubjektív vélemény a Vivino pontozási rendszerre átszámítva).

Jelen boros eseményen csak a 87/100 pont (Vivino 3,5) felettiek kerülnek megemlítésre. A borokból kb. 80-90 tételt sikerült megkóstolni, így minden borászatnál pár tételre volt idő és ízlelési kapacitás.

​90-95/100: Kiváló bor, komplex, különleges karaktere van. Fogyasztása nagy élményt jelent.

87-89/100: Többnyire az átlag fölött, egészen a nagyon jóig. Eltérő fokban mutathat finom ízeket, különleges karaktere is lehet, (ha van több sav, esetleg több tannin) azok alig észrevehetők.

​

  • ​Conte Collalto – Violette Rosé Spumante Extra Dry N.V. 87/100 (Vivino 3,5)
  • Leitz – Eins Zwei Dry Riesling 2021. 90/100 (Vivino 4,0)
  • Claroscuro Bodega de Arte – Chardonnay 2019. 89/100 (Vivino 3,8)
  • Casa Rojo – CL98 Tinto 2020. 88/100 (Vivino 3,6)
  • Taylor’s – Fine Ruby Port N.V. 88/100 (Vivino 3,6)

​

Fotók saját készítésűek.

Következő borvacsorák: november 18-án (Jammertal Borbirtok borvacsora) és december 9-én (pezsgő és ételpárosítás) lesz, Európa és Dél-Amerika legkülönlegesebb borai kerülnek kóstolásra az ízletes kulináris fogások mellé.

A borvacsorákon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, részletek és további információk az alábbi oldalon olvashatók: https://www.hardrockhotels.com/…/sessions-restaurant.aspx

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Wine Riffs – borkülönlegességek zenei kísérettel
NextContinue
Ősszel is Balaton sétáló kóstoló és mesterkurzus

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press