Világhírû lett az elsõ hazai wellness bor
Minden borász egyéni ízekkel, látványos külsõvel és valódi tartalommal igyekszik megtölteni világpiacra szánt palackjait. A szakma felkapta a fejét, amikor híre ment, hogy Franciaországban világújdonságként debütált Katona Ferenc wellness bora. A különleges bor hatalmas siker a fogyasztók körében. Amikor egy tavaszi világversenyen minden létezõ aranyérmet és oklevelet is elhozott, már a világsajtó is felfigyelt a „csodaborra”.
A wellness technológia lényege, hogy a bor felveszi a japánok által felfedezett, pi-technológiával elõállított víz kristályszerkezetét. Ez a kémiai együttállás aztán minden, a borban található élvezeti anyagot magához köt. Az elõállítás fontos eleme, hogy permetezéskor ne kerüljenek lebonthatatlan vegyi anyagok a növénybe. Katona úr is csak biológiailag tiszta anyagokat használ, melyek miután kifejtették hatásukat, lebomlanak a földben.
Katona Ferenc nagyon nehezen tudta átverekedni magát a bürokrácián. Amikor a szõlõmûvelés hagyományos technológiáját az újjal akarta felváltani, még pénzbüntetésre is kötelezte fõnöke igaz, akkoriban egy idegen tulajdonú vállalatnál dolgozott. Pedig a szõlõsorok már akkor is egyértelmûen megmutatták, hogy az új módszerrel kezelt tõkék fürtjei nagyobbak és egészségesebbek, mint a vegyszerekkel permetezett régiek.
A szakember hitt az új technológiában, ezért saját vállalkozásba kezdett. Bérelt egy területet, ahol eleinte minden tõkét saját kezével mûvelt meg. Ekkor már sokan hittek a sikerben és mellé álltak. „Látványos volt, ahogy a betegségek elkerülték az ültetvényeket, a korábbi tíz – tizenkét permetezés helyett már elég volt ötször – hatszor védekezni a kártevõk ellen. A fürtök egyre nagyobbak és édesebbek lettek”- mondta a merész újító.
A világhír és a szakmai elismerés mostanra elégtételt hozott. A méltán elismert speciális nedût egyre többen keresik.
Mondhatjuk: Egy bor elindult meghódítani a világot!
Forrás:
STOP
http://www.stop.hu