Újboregyetem
Az elõadások alatt az idei évjárat leghamarabb kiforrt mustjai, azaz újborai kerülnek kóstolásra. A fehér, vörös és rosé újborok listáját hamarosan honlapunkon is megtalálják.
Az értékes elõadások után különleges kóstolóval kedveskedünk a résztvevõknek. Tokaji borász kollégáink jóvoltából három különbözõ területrõl származó Eszenciát és annak alpanyagát, az aszú bogyót kóstolhatjuk meg, ami leginkább a nemes penész bevonattal rendelkezõ mazsolához hasonlítható. A régen gyógyszerként is fogyasztott Eszencia ezen aszúszemek saját súlya alatt kipréselõdött csodálatos illatú és ízû finom nedûje, nektárja. Alkoholt alig találni benne, cukortartalma viszont a 40-60 százalékot is elérheti.
Újboregyetem programja
Idõpont: 2005. november 10. csütörtök, 16-19 óráig
Helyszín: Gerbeaud Ház
1052 Budapest, Vörösmarty tér 7.
1. Évjárat értékelés újborkóstolóval – Zilai Zoltán, Borkultúra Kht. ügyvezetõ igazgatója
2. Márton-napi szokások Európában – Förhénci Horváth Gyula, etnológus
3. Márton-napi étkek Magyarországon, Európában – Dr. Csizmadia andrás, gasztrofilozófus
4. Aszúszem és Eszencia kóstoló
Ára: 4000.- / fõ
Kapcsolódó weboldal: Borkultúra Kht.