Szõlészeti és borászati tudományos konferencia
Elõadások tematikája:
1. A szõlõ és a bor ábrázolása a képzõmûvészetben
Elõadó: Fülöp Éva, történelemtudományok kandidátusa, Magyar Mezõgazdasági Múzeum, Budapest
2. Szõlészet és borászat keresztény szentjei
Elõadó: Szlovák Gabriella, szõlész-borász szakmérnök, Gyõr
3. A szõlõ és a mazsola élettani hatásai
Elõadó: Dr. Hajdu Edit, tudományos fõmunkatárs, FVM Szõlészeti és Borászati Kutatóintézete, Kecskemét
4. A szõlõlé táplálkozási, gyógyászati és élvezeti értéke
Elõadó: Nagy Ákosné, egyetemi tanársegéd, Budapesti Corvinus Egyetem
5. A tokaji aszúborok speciális aromaanyagai
Elõadó: Dr. Miklósy Éva, tudományos munkatárs, FVM Szõlészeti és Borászati Kutatóintézete, Kecskemét
6. Bioborok összetételének vizsgálata; különös tekintettel az élettani hatással bíró vegyületekre
Elõadó: Nyitrainé Sárdy Diána, egyetemi tanársegéd, Budapesti Corvinus Egyetem
7. Rezveratrol hatása az egészségre
Elõadó: Dr. Király Zoltánné, tudományos fõmunkatárs, FVM Szõlészeti és Borászati Kutatóintézete, Budapest
8. Szõlõmag olaj élettani hatása
Elõadó: Pappné Csonka Emõke, kozmetikus, Budapest
9. A Tokaji Aszú mint orvosság. Mítosz és valóság.
Elõadó: Dr. Magyar Ildikó, egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem
10. Szõlõ- és borfehérjék jelentõsége
Elõadó: Dr. Hajós Gyöngyi, KÉKI, Táplálkozástudományi Osztály, Budapest
11. Magyar borok kiviteli lehetõségei Lengyelországba
Elõadó: Anna Derbin, szõlész-borász mérnök, Lengyelország
12. Bor és az étel a gyakorlatban
Elõadó: Mészáros Gabriella, nemzetközi borakadémikus