Sörre bor – mindenkor…
Az egyik legelismertebb németországi szakkiállításon több mint 3300 nemzetközi pincészet és 36 ezer szakmai látogató vett részt.
Düsseldorf, a Ruhr-vidék nagyvárosa, inkább sörfogyasztásáról ismert, de a délebbre termõ rajnai boroknak azért itt is fellelhetõk a támogatói. Most az utóbbiak kaptak megerõsítést a borkiállítás rekvizitumai, nem utolsósorban a magyar tájak “nektárja” nyomán.
A magyar standon kiállított termékek lényegében minden hazai borrégió képviseletében ismertették boraink jellegzetes ízvilágát, amelyet jelentõs érdeklõdés övezett a nemzetközi sommelier-k és kereskedõk körében. A közönség figyelmének középpontjában elsõsorban a kékfrankos, a furmint és a hárslevelû, míg szélesebb körben a már régóta közkedvelt tokaji édes borok álltak.
Dobos Erzsébet, a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (ITD Hungary) vállalkozásfejlesztési igazgatója elmondta, hogy már régóta kiemelten támogatják a magyar bortermelõk nemzetközi megjelenését, és a közeljövõben a stockholmi Vinordic, a londoni London International Wine and Spirit Fair, valamint a bécsi Vievinum kiállítás keretében segítik majd a külpiacokon a hazai borászokat.
Forrás:
168 Óra Online
http://www.168ora.hu