Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Savanyú a szõlõ

Az az alapelv érvényesül mind az asztali, mind a minõségi boroknál, hogy ha a bor bármilyen alkoholtartalom növelõ eljáráson ment keresztül, akkor édesíteni már csak olyan szõlõmusttal lehet, amelynek összes alkoholtartalma (tf%-ban) maximum annyi lehet, mint az édesítésre kerülõ boré. Így a javítható összes alkoholtartalom a javításokkal maximum 2 tf% lehet. Abban az esetben, ha az asztali vagy minõségi bor elõzõleg nem ment keresztül alkoholtartalom növelõ eljáráson, akkor édesíthetõ szõlõmusttal, sûrített szõlõmusttal és finomított mustsûrítménnyel. Ekkor az édesítés maximum 2 tf% összes alkoholtartalom növelést okozhat. Az eljárások alkalmazásának jobb áttekinthetõsége érdekében a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa egy összefoglaló táblázatot és egy átszámítási táblázatot bocsátott rendelkezésre, amely letölthetõ.

Kunszeri Milós Borzongó c. cikke – word dokumentum

Borok javítását bemutató táblázatok – word dokumentum

Forrás:
HNT
http://www.hnt.hu

Post Tags: #savanyú#szõlõ

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Mit ér a bor, ha villányi?
NextContinue
Aszúbizniszbe vágnak Orbánék

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press