Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Prestige Award 2 ½

[tn_3_bal.jpg] December 16-án minden és mindenki összejött a Prestige Reserve Clubban.

A díjazottak, a vendégek és „A Büszke Bacchus”.

Doszpod László, a Prestige Award alapítója és a vándordíj felajánlója megtalálta azt a mûvészt, Gáspár Géza keramikus-szobrász személyében, aki a díj szellemiségét formába tudta álmodni.

A mûvész, méltóságteljes, büszke, erõt sugárzó és szenvedélyes alkotása jól szimbolizálja ennek az isteni, mitikus, mégis nagyon emberi karakternek az átlényegülését az alkotó borászba, a borba és azon keresztül a jó borok imádóiba.

Mind a borász, mind a szobrász esetében fontos dolog az elhivatottság, a személyesség, a hitelesség és a valódi kézmûvesség. Ebben a tekintetben is igazi egymásra találásról beszélhetünk a „mûvészeket” illetõen.

Szepsy István, a Szepsy és a Szent Tamás dûlõkbõl származó 2009-es, igazán nagyformátumú Furmintokkal, egy varázslatos 2008-as Szamorodnival és egy tökéletes egyensúlyú, gazdag, friss, komplex 2006-os 6 puttonyos Aszúval mutatkozott be nagy sikerrel.

Lõrincz Gyuri Örökké-je mindig és szinte mindenkinek bejön, és már nem kérdés, hogy megtalálta-e a szép és a nagy egri terroir bor titkát, hiszen a Hangács és a Merengõ már több évjáratból is igazolta ezt. Torok nem maradt szárazon!

A 2011-es Prestige Award-ot elnyert borászatot, a St.Andreát, Szepsy István, Rohály Gábor és Doszpod László méltatta, kiemelve a kiváló borok személyességét, a borász elhivatottságát, már-már legendás szerénységét.

Borász vendégeink sem távoztak üres kézzel. Elõvigyázatosságból, arra az esetre, ha látogatásunkkor a pince mélyén már nem lenne térerõ, hogy fogadják a már nagyon szomjas látogatók hívását, egy-egy óriási oroszlánfejes pinceajtó kopogtatóval távoztak, hogy ekkor is meghallják érkezésünket.

Érdemes lesz ebben az évben, akár többször is felkeresni a St.Andrea Pincészetet, amire a kiváló borok mellett „A Büszke Bacchus” meglátogatása is jó okot szolgáltat.

Köszönet és gratuláció illeti mindkét nagy borász vendégünket!

Forrás:
[hirszerkeszto]

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Mit lehet csinálni a parafadugóval?
NextContinue
Az egri fõiskolán kiválasztották a legjobb borokat

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press