Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Nagy Furmint Seregszemle

A Magyar Borok Háza rendszeres klubestje a „Hónap borkóstolója”. A bemutató célja, értékelõ borbírálaton keresztül megismertetni a résztvevõkkel a kiválasztott borokat. A program kiváló lehetõséget biztosít arra, hogy a résztvevõk egy kellemes este folyamán, kötetlen beszélgetés formájában véleményt cseréljenek a kóstolás tapasztalatairól. A borok mellé a velük leginkább harmonizáló borkorcsolyákat szervírozzuk (pl.: mini szendvicsek, sajtok, aszalt gyümölcsök). A program idõtartama: 2 óra

A Furmint Magyarország egyik õshonos szõlõfajtája. Termesztésével foglakoznak a Somlói- a Tokaj-hegyaljai Borvidékeken, de fontos szerepet tölt be a mai Ausztriai területén lévõ Ruszti Borvidéken is. A magyar bor egyik nagy kitörési pontja lehet a világpiacon szép, száraz fehérborokkal való megjelenés. Ezen cél eléréséhez a Furmint fajta tökéletes „partner” lehet. Az est folyamán 17 boron keresztül tanulmányozzuk, hogy mire képes ez a Hungaricum.

Az est folyamán kóstolásra kerülõ borok:

1.) Árvay János: Tokaji Furmint”03 „Istenhegy”

2.) Béres Szõlõbirtok: Tokaji Furmint”03

3.) Csordás-Fodor Pincészet: Somlói Furmint”03

4.) Degenfeld Pincészet: Tokaji Furmint”03 „Andante”

5.) Dereszla Pincészet: Tokaji Furmint”00 kései szüretelésû

6.) Disznókõ Pincészet: Tokaji Furmint”04

7.) Dobogó Pincészet: Tokaji Furmint”03

8.) Györgykovács Imre: Somlói Furmint”03

9.) Karádi-Berger Pincészet: Tokaji Furmint”03 „Meszes-Major”

10.) Lenkey Pincészet: Tokaji Furmint”03 félszáraz

11.) Majoros László: Tokaji Furmint”05 hordóminta

12.) Mercatus Pincészet: Tokaji Furmint”04

13.) Oremus Pincészet: Tokaji Furmint”03 „Mandolás”

14.) Robert Wenczel: Ruszti Furmint”05 hordóminta

15.) Szabóvári Pincészet: Somlói Furmint”03

16.) Szent Márton Pincészet: Somlói Furmint”02 kései szüretelésû, száraz

17.) Tornai Pincészet: Somlói Furmint”01

A program részvételi díja: 6.500 Ft/fõ

Jelentkezési határidõ: 2006. március 28.

Minden érdeklõdõt arra kérünk, hogy idõben jelezze felénk részvételi szándékát. A résztvevõktõl azt kérjük, hogy min. 15 perccel a kóstoló kezdése elõtt jelenjenek meg a helyszínen.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Jelentkezni lehet faxon: 212-1032, e-mail-en: winehouse@axelero.hu

Forrás:
[hirszerkeszto]

Post Tags: #furmint

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Hírek Kisharsányból
NextContinue
Bor és Gasztronómiai nap

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press