Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Mi legyen a maradék borral?

A vendégség után megmaradt bort nem mindig kívánjuk még aznap elpakolás, mosogatás közben elfogyasztani. Ha még másnap sem tartja kedvünk újra a pohár fenekére nézni, a jégkocka-tartóba öntve fagyasszuk le a maradék bort, így a késõbbiekben zacskóba rakva, felcímkézve várja a dermedt nedû az ötletes hasznosítást.

A kockára fagyasztott fehérbort salátákba, vaníliakrémbe, savanyú levesbe, francia hagymalevesbe, káposztás ételekbe, párolt zöldségbe és fehér húsokhoz ajánljuk. A vörösbor kockáknak a pörköltben, húsokhoz készült mártásokban vesszük hasznát – így legalább nem kell megbontani egy egész üveget. Mindkét fajtát tehetjük bóléba, teába, meleg nyári estéken pedig hûsítõ fröccsöt készíthetünk belõlük egy kis szódával.

Forrás:
Mindmegitta.hu
http://www.mindmegitta.hu

Post Tags: #bor

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Borkollégium Sopronban a Kékfrankos fõvárosában
NextContinue
Borral kényeztetett tehenek Ausztráliában

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press