Megnyílt a Borok Háza Tarcalon
A csúnya fürtökbõl a legfinomabb szamorodni lesz. Ezen a késõi szüreten nem szemezik az aszút, de így is minõségi bor válik majd belõle. A gazda szerint érdemes volt kivárni, hogy az aszúszemek beérjenek.
„Voltak a régi nagy évjáratok, ’72, ’75, 2000 és 2003, szerintem az idei überelni fogja az aszú és a száraz borok szempontjából a többit” – mondta Árvai(!) János bortermelõ.
Mádon baráti társaság szüretelt. Akár ilyen programot is kérhetnek a most megnyílt, hat épületbõl álló, tarcali Borok Házában. A látogatóközpontban kiderült az is, hogy bár még összesítés nincs, az idei évvel a gazdák máris elégedettek Tokaj-hegyalján.
„Aki korábban szüretelt, egészséges szõlõt tudott szüretelni még nagyobb súllyal, volt árbevétele. De aki késõbb szüretelt, volt ideje kivárni, az késõbb szüretelt, de jó minõségben” – mondta Marczinkó Ferenc, a Tokaj-hegyaljai Hegyközségi Tanács elnöke.
Az asszonyok borzaskát, a hagyományos tarcali borkorcsolyát sütötték a megnyitó vendégeinek. A világörökségi helyszínen a bor mellett a turizmus a legfontosabb. A most nyitott épületkomplexumban a térség teljes szállás-, gasztronómiai, víziturizmus-kínálatát és természetesen a legjobb borokat is megkaphatják a látogatók.
Forrás:
RTLKlub.hu
http://www.rtlklub.hu