Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Márciusi szüret Tokaj-hegyalján 200 kilogramm aszú szõlõt szednek majd le

Csodálkoznak a gazdák, akik szerint még soha nem fordult elõ, hogy már márciusban szedjék le a szõlõt.

Takács Miklós szõlõjében késõ õszies a hangulat. A borász eredetileg úgy tervezte, hogy jégbort készít abból a szõlõbõl, amit nem szüreteltek le õsszel. Ehhez azonban nagy hidegre lett volna szükség, így a szõlõ nem fagyott meg. A szemek az enyhe idõ miatt pedig beaszúsodtak.

„Az aszúszemek megmaradtak, meg a botrytis is rajta, ezért úgy gondoltam, hogy nem hagyjuk kárbaveszni. Ez végül is kései szüret, vagy 2007 legkorábbi szürete” – mondta Takács Miklós, bortermelõ.

Az aszút jellegzetes magyar fehér szõlõfajtákból készítik. Takácséknak ebbõl is van bõven a dûlõkben. Az aszúszemeket egyesével szedik le a fürtökrõl, ezután ládákban gyûjtik össze, és persze ilyenkor is külön feladat védeni a termést a seregélyektõl.

A Nyulászó dûlõben egész hétvégén tart majd a szüret, a tervek szerint csaknem 200 kilogramm aszú szõlõt szednek majd le, ebbõl 120 liter 6 puttonyos tokaji aszú készíthetõ.

Forrás:
RTLKlub.hu
http://www.rtlklub.hu

Post Tags: #szüret

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Törley József leszármazottainak képzõmûvészeti kiállítása a 125 éves jubileumi rendezvénysorozat következõ állomása
NextContinue
Bormarketing: nulla bázis

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press