Magyar borok menni Pozsony

[tn_2_bal.jpg] „A szlovákok sokáig inkább sört ittak, mostanában kezd megfordulni a trend, de még mindig, amikor a borospohár után nyúlnak, inkább olasz, francia és osztrák borokat kortyolgatnak” – jelzi Bott Frigyes felvidéki borász a június 8-án, a pozsonyi négycsillagos Hotel Devínben megrendezésre kerülõ BraVino egyik szervezõje, milyen nehézségekkel kell megküzdenie a Pannon Bormíves Céh tagjainak a szlovák borpiacon.

A különbözõ magyarországi boresemények és nemzetközi bormustrák ihlette rendezvényen kizárólag a mintegy 38 patinás családi pincészetet egyesítõ Pannon Bormíves Céh tagjai mutatkoznak be – összesen több mint száz kiváló borral. A borászok reménykednek a helyi gasztronómiai élet képviselõinek érdeklõdésében, már csak azért is, mert a szlovák sommelier szövetségnek eddig bemutatott tételeknek nagyon kedvezõ volt a fogadtatása.

A rendezvényre mintegy kétszáz szakértõt és lelkes borfogyasztót várnak, s az érdeklõdést úgy kívánják fenntartani, hogy a megkóstolt borokat webshopon keresztül is elérhetõvé teszik. Jekl Béla, a Céh elnöke bízik abban, hogy e kezdeményezés akár egy új exportstratégia alapja is lehet a kimagasló minõségû borokat termelõ családi pincészetek számára.

Forrás:
[hirszerkeszto]