Kristinus – A fesztiválok bora

Idén és jövõre a legnagyobb hazai fesztiválok (VOLT, Balaton Sound, Sziget, B.my.Lake és Strand) minden egyes vendéglátóhelyén, bárjában kizárólag a Kristinus Borbirtok minõségi, díjnyertes dél-balatoni boraival találkozhat a nagyközönség. A fesztiválbor minõsége azért is fontos, mert a külföldi fesztiválozók által viszi a hazai bor jó hírét szerte a világba. A kéthelyi borbirtok csütörtökön mutatta be legújabb alkotásait, amelyek nemcsak ízükben, de megjelenésükben is frissítõen hatnak.

A Kristinus Borbirtok 3 exkluzív fesztiválbora már több díjat is bezsebelt az idei évben. A Balatonboglári Borvidéki Borversenyen a Kristinus Sziget Fehér aranyérmet, a Sziget Rosé és Vörös ezüstérmet nyert. A Sziget Fehér az Országos Borversenyen ezüstéremmel is gazdagabb lett.

A három díjnyertes cuvée már biztosan a nyár fesztivál slágere lesz, hiszen a Kristinus szortimentjébõl külön Sziget-válogatásnak készült borok a magas minõségen túl igazi balatoni élményt hoznak a meleg nyári napokba.

A borok címkéje a következõként szól a fesztiválozókhoz: „Jó VOLT a Soundja a Szigetnek idén, mi? Ja, meg bora is a szigetes fesztiváloknak: a VOLT-nak, a Soundnak, a Strandnak meg a Szigetnek. Ezt tartod most a kezedben: a Sziget borát. Minden cseppje tartalmaz: Balatont, Szigetet, Strandot, Soundot, napsütést, VOLT-ot. Tudod már mit iszol jövõ nyáron?”

Florian Zaruba birtokigazgató az együttmûködés és az új fesztiválborok kapcsán elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy kiváló balatoni borokkal szolgálhatunk a fesztiválok tömegeinek, akik élettel töltik meg a legnagyobb hazai zenei eseményeket. Számunkra a terroir legfontosabb eleme a hegyet mûvelõ ember, a borász, aki e nemes nedût készíti és a magyar emberek, akik mindig is tudták hogyan kell bulizni. Küldetésünk a fesztiválokon is megmaradt: a lehetõ legjobb balatoni boros pillanatokat nyújtani, a helyszíntõl függetlenül. És végre tegyük hivatalossá: nem bûncselekmény, ha jó minõségû borból némi szódavíz hozzáadásával fröccs készül, sõt a buborékok képesek még inkább kiemelni a borainkban rejlõ aromákat.”

„Nagyon fontos, hogy a fesztiválok minden részletében minõségi szolgáltatásokat nyújtsunk a látogatóinknak, különösen az étel- és italkínálat területén, ezért szerzõdtünk a Kristinus Borbirtokkal, amely kiemelkedõ minõségû borokat biztosít fesztiváljainknak a következõ 2 évben” – tette hozzá Kádár Tamás a Sziget Kft. ügyvezetõje.

A Kristinus Borbirtok nemcsak a legnagyobb fesztiválokon lesz jelen vadonatúj Kristinus On Tour mozgó borbárjával, de jelenleg Budapest belvárosában, a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda nyári teraszán is a Kristinus boroké a fõszerep.

Június végétõl a Sziget-válogatás borai mind a 49 Borháló kereskedésben megtalálhatók lesznek szerte az egész országban! A Balaton és a borok szerelmeseinek (leginkább a budapestieknek) külön öröm, hogy nemrég megnyitott a Kristinus Borboutique az Erzsébet téren, ahol a borbirtok összes tétele elérhetõ idén májustól.

Forrás:
[hirszerkeszto]