Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

I. Junibor Borünnep, avagy pre-szüreti mulatság a Szent István téren

Mielõtt juniborászaink elvonulnának szüretelni, koccintsunk egyet a jó termésre és a magyar borra! A Juniborászok éves közönségtalálkozója, mely minden évben szeptember elején esedékes, idén kimozdul a megszokott etyeki keretek közül. Ezúttal nagyobb közönség elõtt, a Bazilika elõtti Szent István téren hirdetjük a magyar bor nagyszerûségét. Az esemény célja, hogy megmutassuk: a magyar bor méltó kihívója a hazai közönség által elõszeretettel fogyasztott francia, olasz, chilei vetélytársaknak. Küldetésünk továbbá, hogy a rendezvényen megélt kóstolási tapasztalatok nyomán a magyarok és a külföldiek az év többi napján is szívesen nyúljanak a boltok polcain a magyar termékekért.

Az eseményen jelen lesz az összes juniborász, akik üdítõ személyiségükkel és üdítõ boraikkal várják a közönséget. A helyszínen a borászokkal való találkozás lehetõségét túl vendégeink megismerhetik a borászok személyes hitvallását, gondolatait a magyar borról, borkészítésrõl, illetve a helyszínen bebarangolhatják Magyarország borvidékeit, méghozzá játékos formában. A helyszínen zajló Borpecsét játékban Magyarországot borútlevelünkben régiókra osztjuk, a régiókban meghatározott tételszámot kell fogyasztani, amiért egy-egy borpecsét jár. A lényeg, hogy az útlevél mielõbb beteljen pecsétekkel, a vendég pedig elmondhassa: egy ültõ helyében – anélkül hogy elhagyta volna a Szent István teret – végigkóstolta Magyarországot. Mindazok, akik teli útlevéllel járulnak az információs standnál lévõ urnához, értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak.

Az esemény érdekessége továbbá, hogy a juniborászok elhozzák a legrégebbi és legfrissebb tételeiket, a standokon kiállított mini kõzetbemutató pedig azt szemlélteti majd, hogy mibõl lesz a hegy leve. A helyszínen bemutatkozik a DiVino boriskolája, a DiVino Wine School, ahol magasan képzett sommelier kollégáink segítségével mini gyorstalpalókon lehet elsajátítani a borértés mûvészetét.

Az esemény idõpontja:

2013. augusztus 30. – szeptember 1.

2013. augusztus 30.

14.00 juniborászok ebédje a Tigris Étteremben

16.00-16.30: ünnepélyes megnyitó – közös koccintás a Juniborászokkal

16.30-20.00 – vásári forgatag állandó programokkal

20.00- 22.00 – koncert (Zsola és a Vad Orchideák)

2013. augusztus 31.

12.00-20.00: vásári forgatag állandó programokkal

20.00-22.00: koncert

2013. augusztus 31.

12.00-18.00: vásári forgatag állandó programokkal

18.00-18.30: az Év juniborásza és az Év Junibora választás, az Év juniboros címkéje választás. A Borpecsét játék eredményhirdetése.

20.00-22.00: koncert

Állandó programok:

– kóstolás a standoknál, bemutatkoznak Magyarország fiatal feltörekvõ borászai

– Borpecsét játék: kóstold végig Magyarországot egyûltõ helyedben úgy, hogy ki sem mozdulsz a Szent István térrõl! Egy játék, amiben Magyarország borvidékei jönnek a Bazilikához!

– Back to school: iratkozz be ismét az iskolába! A DiVino Wine School bemutatja, érdemes életfogytig tanulni, pláne a borokról! Kóstolási gyakorlat elõzetes feliratkozással. Naponta 2, 4, 6 órakor.

További információ:

Kitzinger Szonja

DiVino kommunikáció

kitzingerszonja@divinoborbar.hu

06/70 940 0821


A Junibor Egyesületrõl

A Junibor 35 év alatti fiatal borászok közösségét jelöli, elsõ és második generációs borászokat tömörít. Az egyesület 2008-ban alakult, tagjai javarészt jól csengõ borászfamíliák gyerekeibõl, illetve feltörekvõ borászokból állnak. A Junibor Egyesület tagjai Árvay Angelika, Bolyki János, Bukolyi Marcell, Demeter Endre, Frittmann Péter, ifj. Gál Tibor, Gál Peti, Gere Andrea, Gere Viktória, Gere Zsolt, ifj. Franz Weninger, Hernyák Tomi, Jekl Flóra, Dúzsi Tomi, Figula Misi, ifj. Heimann Zoltán, Kamocsay Ákos, Kardos Gábor, Kiss Gábor, Konyári Dani, Miklós Csabi, a Pfneiszl testvérek, Prácser Hajni, Sebestyén Csabi és Csilla, ifj. Szepsy István, Takler András, Vesztergombi Csaba, Wille-Baumkauff Stefan. Céljuk saját generációjuk megszólítása a jó bor nevében. Kiemelt tevékenységeik közé tartozik ugyanakkor a minõségi borfogyasztás terjesztése, illetve a magyar bor ügyének népszerûsítése a hazai lakosság és a hozzánk látogató külföldiek körében egyaránt.

A DiVinóról

A DiVino Borbár és Borszaküzlet 2011. május 27-én fogadta elõször vendégeit a Budapest V. kerület Szent István tér 3. szám alatt. A borbár kizárólag a juniborászok és családtagjaik termékeit árusítja, a borbárban közel 130 tétel kapható. A cég fesztiválos jelenléte országosan ismerté tette a DiVinot, amely az utóbbi idõben a DiVino Wine School elindításával is hallatott magáról. A bár fennállása óta felkeresésre ajánlott hely a Michelin Guide Main Cities of Europe kiadványában. Az idei év további jeles eseménye, hogy Budapesten megnyitott a második DiVino, amely a belvárosi Gozsdu Udvarban kapott helyet.

Forrás:
[hirszerkeszto]

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Magyarországon indul expedícióra a Street View
NextContinue
Tarol az importbor

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press