Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Gál Lajos csinosítja a bormûveltséget

Gál Lajos nem mint intézetigazgató, hanem mint gyakorló borász kapta az elismerést helyi szaktársaitól. Fontosnak tartja, hogy a Bikavért már eredetvédelmi szabályzat szerint készítik Egerben. A kiemelkedõ házasításoknak az Egri Bikavér Superior névvel is szabályzat alkottatott, s ez megnyitja annak lehetõségét, hogy ez a borházasítás visszanyerje azt a rangot, amelyet hosszú évtizedekkel ezelõtt még magáénak tudhatott.

Eger kiemelkedõ bástya a magyar bormûveltségben, ám továbbfejlõdéséhez nagy a – és itt Gál Lajos érdekes szót használt – „tõkeszegénység”. A borlovag itt valószínûleg a pénzhiányra gondolt, holott a szõlõtõkék hiánya is elõállhat, hiszen az Európai Unió a szõlõk kiirtásában tette érdekeltté a magyarországi szõlõtulajdonosokat.

Gál Lajos a magyar bormûveltség további csinosítását érzi fontosnak, és evégbõl a mûvészetekkel is összekapcsolja a borfogyasztást. Maga a Bikavér napok is kulturális hagyománnyá érlelõdött már Egerben, és a borvidék más pontjain is forrásban van a borélet több új kezdeményezése.

Forrás:
MR1-KOSSUTH Rádió
http://www.mr1-kossuth.hu

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Ebben az évben a szekszárdi zászlósbor is bemutatkozik a Bikavér ünnepen
NextContinue
Egyre izmosabb a román borpiac

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press