Skip to content

Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email Phone Facebook
Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Finger Lakes és Vinitaly 2006 Nemzetközi Borversenyek

[tn_2_bal.jpg]Wunderlich Cabernet Franc 1999 Reserve Wunderlich Viktória Cuvée 2001

Finger Lakes (USA) Nemzetközi Borverseny – BRONZÉREM

Wunderlich Cabernet Franc 1999 Reserve

Vinitaly 2006 Nemzetközi Borverseny – SPECIAL MENTIONS elismerés

2006. áprilisában, az USA-ban megrendezett Finger Lakes Nemzetközi Borversenyen a nemzetközi zsûri mind a két nevezett Wunderlich tételt – Cabernet Franc 1999 Reserve és Viktória Cuvée 2001 – bronzéremmel jutalmazta. A nevezõ országok összesen 1 600 borral indultak.

Ezzel párhuzamosan a Veronában rendezett Vinitaly 2006 Nemzetközi Borversenyen a Cabernet Franc 1999 Reserve – SPECIAL MENTIONS elismerést kapott.

Wunderlich Alajos ars poeticája, miszerint az általa készített borok mindig az elérhetõ legjobb minõségben kerülnek forgalmazásra, újból és újból beigazolódik. Az egyes borversenyek eredményei és a fogyasztói megítélések alapján a Pincészet Prémium kategóriájú borai folyamatosan közel azonos elismerésben részesülnek. E kitûnõ tételek egyetlen hiányossága Wunderlich „ Lojzi „ elmondása szerint, hogy már csak korlátozott számban érhetõek el.

Wunderlich Cabernet Franc Reserve 1999

Színe szinte fekete, méltóságteljes lecsorgással húz színes függönyt a pohár falára. Illata fekete áfonya, szeder, áfonyaszósz, szilvalekvár, szegfûszeg, vanília, karamell, dohány, kávé! A bor testes, krémes, a tanninok megszelídítetten simulnak az ízképbe. Utóíze francia pörkölésû kávé és selymes étcsokoládé, a 24 hónapos kisfahordós érlelés jótékony jegyei. Férfias, veretes bor.

Wunderlich Viktória Cuvée 2001

Cabernet Sauvignon, a Cabernet Franc és a Merlot fajták november végén szüretelt termésének legjavából készült. A bor színe mély bíbor, szinte fekete, illata érett fekete szeder, áfonya, szilva, sõt szilvalekvár, fekete bors, szerecsendió, kömény. A hordó fája halvány füstként, könnyû vaníliaként, elegáns, keserû csokoládéként jelenik meg, utóíze a konyakmeggy intenzív újraélése. Nagy koncentrációjú, hibátlan egyensúlyú, egyre szebben kiteljesedõ bor.

Budapest, 2006. április 28.

Wunderlich Pincészet

Forrás:
[hirszerkeszto]

Post Tags: #wunderlich pincészet

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Vita a bormarketingrõl
NextContinue
In Memoriam Debreczeni Pál

©2002-2023. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press