Egyre több jobb bort isznak a honfitársaink
Mindez annak fényében érdekes, hogy az olcsó árfekvésû italok mintegy hat százalékkal olcsóbbak lettek, míg a minõségi nedû ára azonban tizedével drágult. Megfigyelhetõ az is, hogy három-három százalékkal több fogyott az édes és félédes fajtákból, a száraz borokból pedig kevesebbet értékesítettek. Igaz ez utóbbiak ára ment föl a legjobban. Vincze Béla egri borász rendkívül örvendetesnek nevezte a fogyasztás növekedését. Szerinte a minõségi vásárlások növekedése is jelzi, hogy Magyarországon is egyre többen a gasztronómiai kultúra részének tekintik a jó borokat. Megjegyezte, az emberek a pénzükért ma inkább már a jobbat akarjak. A szakember úgy vélte, nagy szerepet játszik a borkultúra terjedésében az is, hogy a szõlõbõl készült ital – mértékkel fogyasztva – igen egészséges.
Forrás:
Heves Megyei Hírlap
http://www.hevesmegyeihirlap.hu