Borral kényeztetett tehenek Ausztráliában
Cabernet Sauvignon borral kényeztetnek 60 tehenet Ausztráliában.
Mielõtt azonban túlságosan megirigyelnénk az állatokat, íme a szokványosnak éppen nem nevezhetõ módszer lényege: a recept egy népszerû japán szakácstól származik, aki ausztrál gazdáktól vásárolja konyhája számára a marhahúst, és a nemes borral itatott marhák húsával akarja lekörözni a konkurenciát, amely sörrel itatja teheneit.
A szóban forgó tehenek, amelyek egy számukra szépnek aligha nevezhetõ napon a húsos fazékban végzik majd, hatvan napon át fejenként egy liter bort kapnak táplálékukba keverve.
„Ez jó bor, és úgy látszik, a tehenek szeretik, mert többet esznek, mint máskor” – magyarázta Jon McLead gazdálkodó a West Australian címû lapnak.
A bor nemcsak a hús ízét finomítja, hanem márványosságát is tökéletesíti: a legkiválóbb, legízesebb marhahúsok azok, amelyeken nincsenek zsíros részek, hanem a zsír a hús rostjai között rakódik le vékonyan, finom márványos mintázatot alkotva.
Forrás:
Híradó
http://www.hirado.hu