Bor, jazz és Michelin csillag
“Minden sikerre ítélt rendezvény életében bekövetkezik az a pillanat, amikor hosszú évek fejlõdése után egyszerre megújult formájában jelenik meg a közönség elõtt, már-már minõségi kategóriát vált.” – tudtuk meg Haris Györgytõl a rendezvény megálmodójáról. “A Budai Gourmet is kinõtte korábbi kereteit, és egy regionális rendezvénybõl indulva országos, sõt nemzetközi porondra lép. A megújulás leglátványosabb eleme a helyszínváltás: a Budai Gourmet a méltán népszerû Millenáris Parkot maga mögött hagyva idén átköltözik a Budavári Palota panorámás teraszaira.”- tette hozzá a fõszervezõ.
Az idei rendezvényen – a kulináris élménykavalkádon túl – kiemelt szerepet kap a bor és a jazz. A hegy levének szerelmesei a Budai Gourmet kiemelt vendégeként a Soproni Borvidékkel ismerkedhetnek meg. A Hûség Városából érkezõ poncichterek, azaz szõlõsgazdák mellett természetesen egyéb tájegységek nedûit is ízlelhetik a vendégek, miközben a rendezvény színpadán fiatal jazzmuzsikusok adják egymásnak a mikrofont.
“Idén a rendezvény szakmai jellegét is szeretnénk még jobban kidomborítani”- mondta a fõszervezõ. “A nyitónapon kizárólagos szakmai napot tartunk, ahol tág teret biztosítunk a kereskedelem és gasztronómia döntéshozóinak a nyugodt kóstolásra, tárgyalásra, az új évjárat megismerésére. Másrészrõl a fogyasztói látogatók számára, a szórakoztató és zenei programok mellett folyamatos ½szakmai½ programokat biztosítunk: tematikus bor- és ételkóstolók, a színpadon érdekes beszélgetések a bor, a gasztronómia és a jazz világából, valamint a Borkollégium folyamatos programjai teszik majd felejthetetlenné ezt a néhány napot.”
A belépõdíj a látogatóknak: 2000Ft/nap, mely tartalmazza az elmaradhatatlan a Schott & Zwiesel kristály kóstolópoharat is. Bérlet ára 4 napra: 5000 Ft Nyitva tartás: csütörtök: 14-18-ig csak szakma részére, 18-24 ig már a közönség részére is. A további napokon: pénteken és szombaton 11 – 24-ig vasárnap 11-23-ig.
További infotmáció: