Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email Phone Facebook
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Árvay Családi Pincészet borvacsorája Tállyán

[tn_3_bal.jpg]A Slow Food mozgalom célja, hogy ezen a napon (2010. április 25.) a gyerekek olyan, már csaknem feledésbe merülõ konyhai mûveletekkel ismerkedjenek meg, amelyeket az elfoglalt szülõk mellett manapság leginkább csak a nagymamák gyakorolnak.

Április utolsó vasárnapján néhány nagymama megpróbál egy pici tudást játékos keretek között átadni a gyermekeknek és megmutatni, hogyan is készül a kelt tészta. Várható, hogy a szülõk is ellesnek majd egy-két konyhai fogást…

Az igazi családi programnak ígérkezõ esemény felvezetéseként, 2004. április 24-én (szombaton) este, 19 órától Árvay János és Családja borait kóstolhatják a vendégek, ahol a borok mellett hagyományos rátkai sváb ételekkel is megismerkedhetnek.

Köszöntõ falatok:

Rátkai palacsinta (Fan’ ku’ h’)

tepertõkrémmel, májpástétommal

Tokaji Hárslevelû száraz 2009

Savanyú leves (Zover floás)

malachúsból és belsõségekbõl, házikenyérrel

Tokaji Sárgamuskotály száraz 2009

Gerslis káposzta császárhússal, kolbásszal

Zempléni Sauvignon Blanc száraz 2009

Sváb vadas marha (Klopeta bratesz)

Túrós krumpli galuskával (Grumpr’ knépli)

Tokaji „Szabi” Furmint száraz 2009

Tejfölös lángos aszalt gyümölcsökkel

Sárgamuskotály édes 2009

A vacsora ára 6.000 Ft/fõ, amely magában foglalja az ételsor és a borok fogyasztását.

Chef: Baranczó Attila

Amennyiben MOST jelentkezik vendégnek, úgy részt vehet a vacsoraest elõtt egy Padihegyi sétán, továbbá Árvay bort nyerhet!

Szállásajánló: Sváb Panzió – Rátka

Forrás:
[hirszerkeszto]

Post Tags: #Árvay borok#árvay családi pincészet#Árvay János

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Bor, jazz és Michelin csillag
NextContinue
Irsai Olivérbõl készült az idei legjobb pálinka

©2002-2023. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press