Az Év Királyi Borásza
Az egyes ételkategóriák gyõztesei tagjai lesznek a királyi borász gárdának, és lehetõséget kapnak, hogy a Királyi Szakácsok Versenyén, 2004. augusztus 6-7-én boraikat – az ételt készítõ királyi szakáccsal együttmûködve -értékesítsék. A Királyi Borász cím ünnepélyes eredményhirdetésére 2004. augusztus 7-én, a Királyi Szakácsok versenyének díjkiosztóján kerül sor.
A zsûri borászokból, sommelierkbõl és szakácsokból áll, tagjai a gasztronómiai összhangot vizsgálják és minõsítik. A borászok az alábbi k ételekhez nevezhették boraikat: sült csirke fahéjas szilvával, juhhús újságban, káposztafõvel, õzhús bazsalikomos babos káposztával (édeskáposzta), szarvashús szõlõlevélben vargányasásával, õfelsége asztalához méltón töltött malac bõrében sütve, lõnye-desszert (mákos guba jellegû kelt tészta, gyümölcsökkel ízesítve, fügemártással leöntve
Forrás:
Csopak.hu
http://www.csopak.hu