Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Az év elsõ szürete!

[tn_2_bal.jpg]A jégbor a természet ritka ajándéka. A Vylyan Pincészetnek, Ipacs Szabó István fõborásznak egyszer már megadatott, hogy elkészítse elsõ jégborukat, az éppen öt éve, a 2004. január 7-én szüretelt cabernet franc szõlõbõl.

Idén újra itt a lehetõség, hiszen a jócskán fagypont alatti hõmérsékletben olaszrizling szõlõik várják dermedten, hogy kesztyûs kézzel bánjanak velük.

A jégbor készítés titka, hogy -5 °C alatt a víz kifagy a bogyóban és a must természetes úton koncentrálódik, beltartalmi értékeiben gazdagabb lesz, lehetõséget teremtve egy egyedi ízvilágú desszertbor készítésére. Akkor lehet szüretelni, ha a hõmérséklet tartósan fagypont alá süllyed (-7, -8 °C) és a szüret idõpontjában ott is marad. A mi hõmérsékleti viszonyaink között ezért kell a szüretet már éjszaka elkezdeni.

A jégbor szüretet a Vylyan birtokon január 10-én (péntekrõl szombatra virradó) hajnali 1 órakor kezdik a jósolt mínusz 10 fok alatti hõmérsékleten, Michelin-babának beöltözve, fejlámpával felszerelkezve a Pillangó dûlõben.

Szívesen látják azokat az érdeklõdõket, akik elég bátorságot éreznek magukban, hogy velünk tartsanak!

Jelentkezés, információ Ipacs Szabó Istvánnál a 30/219-02-91-es számon.

Forrás:
[hirszerkeszto]

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Elhibázott zéró tolerancia és öngól
NextContinue
A világörökség része marad Tokaj-Hegyalja

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press