Árvay Családi Pincészet borvacsorája Tállyán
[tn_3_bal.jpg]A Slow Food mozgalom célja, hogy ezen a napon (2010. április 25.) a gyerekek olyan, már csaknem feledésbe merülõ konyhai mûveletekkel ismerkedjenek meg, amelyeket az elfoglalt szülõk mellett manapság leginkább csak a nagymamák gyakorolnak.
Április utolsó vasárnapján néhány nagymama megpróbál egy pici tudást játékos keretek között átadni a gyermekeknek és megmutatni, hogyan is készül a kelt tészta. Várható, hogy a szülõk is ellesnek majd egy-két konyhai fogást…
Az igazi családi programnak ígérkezõ esemény felvezetéseként, 2004. április 24-én (szombaton) este, 19 órától Árvay János és Családja borait kóstolhatják a vendégek, ahol a borok mellett hagyományos rátkai sváb ételekkel is megismerkedhetnek.
Köszöntõ falatok:
Rátkai palacsinta (Fan’ ku’ h’)
tepertõkrémmel, májpástétommal
Tokaji Hárslevelû száraz 2009
Savanyú leves (Zover floás)
malachúsból és belsõségekbõl, házikenyérrel
Tokaji Sárgamuskotály száraz 2009
Gerslis káposzta császárhússal, kolbásszal
Zempléni Sauvignon Blanc száraz 2009
Sváb vadas marha (Klopeta bratesz)
Túrós krumpli galuskával (Grumpr’ knépli)
Tokaji „Szabi” Furmint száraz 2009
Tejfölös lángos aszalt gyümölcsökkel
Sárgamuskotály édes 2009
A vacsora ára 6.000 Ft/fõ, amely magában foglalja az ételsor és a borok fogyasztását.
Chef: Baranczó Attila
Amennyiben MOST jelentkezik vendégnek, úgy részt vehet a vacsoraest elõtt egy Padihegyi sétán, továbbá Árvay bort nyerhet!
Szállásajánló: Sváb Panzió – Rátka