Árulják a Megyert
A Pajzos-Megyer ikerbirtok egyik fele tulajdonost válthat, emlékeztetõül részletek Alkonyi László írásából a francia tulajdonossal amely a tokaj.hu-n található:
Jean-Louis Laborde: „Már elkezdtük az ültetvényfejlesztést és pincefelújítást, amikor a GAN eladta a részesedését, és százszázalékos tulajdonos lettem a Pajzosban és a Megyerben is. Kezdetben húzódzkodtam a Megyertõl, nem nagyon akartam megvásárolni, de késõbb meggondoltam magam. A Megyer és a Pajzos termékskálái tökéletesen kiegészítik egymást.
Ezek olyan szinergikus hatások, amelyeket egy okos befektetõ észrevehet, és ki is tud használni.”
„Csakhogy Tokajhegyalja vagy a Tokaji nemcsak piacszerzésben, hanem – csúnya megfogalmazásban – a termékfejlesztésben is összeszedett egy kis pótolnivalót. Mint tokaji birtokosnak, erre is kellett figyelni. Én nagyon bízom a nagy száraz borban, és rengeteg pénzt és energiát fordítok arra, hogy fel tudjunk mutatni ilyet a kiváló édesborok mellett. Sokan azt mondják, hogy Tokajban nem lehet nagy száraz fehér bort felmutatni. Én viszont azt mondom, hogy igenis lehet.”
„A két tokaji birtok eltérõen pozicionálja magát. A kis éttermekben drága lenne a Pajzos: az ilyen vendéglõkbe és a kereskedelmi láncokba ezért inkább a Megyer szállít. A híres, és legjobb minõségû helyekre a Pajzos borai kerülnek, amiknek a presztízsépítés a legfontosabb feladatuk.”
Információk szerint a Megyeren túl egy emblematikus pincészet is eladósorba került a borvidéken.
Korábban
Eladták a Tokajicumot 2007-07-10