Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

A Polgár Pincészet hírei

[tn_2_bal.jpg]A név kötelez és jelez – Zoltán

Egy feleség és egy anya vallomása, mely szól férjnek és fiúnak, és a Zoltánoknak.

Zoltán – e név fogalom, a jelentése szultán.

A nemes, a rangos, a méltóságos?

Mindenesetre méltóságot parancsoló, ám közvetlen, határozott, bár olykor tépelõdõ, de mindig egyenes és egyéniség, „a kedves”

Szóval igaz szeretetre vágyó és szeretni való, ez mind-mind a Zoltán és a Zoltánok jellemzõje.

Köszöntjük a Zoltánokat sok szeretettel.

Pincészetünknél ingyen a vendégünk március 8. és 12. között minden kedves Zoltán.

Minden vásárolt palack mellé 1 palack Kadarkát ajándékba adunk.

Polgár Zoltán kedvenc étele

Rántott mangalicacsülök tormás majonézzel, friss salátákkal és házi kemencés rozscipóval.

Recept

Lehetõleg mangalica csülökbõl, körömbõl és nyelvbõl fõzzünk jó tömény kocsonyát.

A levet diszkréten zöldségezzük, majd fûszerezzük bátran sóval, egész borssal, fokhagymával, házi füstölt mangalicasonkával vagy csülökkel, majd

a legvégén szép kalocsai vagy máriagyûdi házipaprikával ízesítjük.

Ha a lé szépen lehûlt, zsírozzuk le a kicsontozott fõtt körmöket és a nyelvet, majd rendezzük tányérra és öntsük rá a kocsonya levét.

Hûvösebb éjjeleken még a spájzban is megdermed.

Ragyogó reggeli vagy elõétel lesz belõle, némi citromkarika kíséretében.

Ha pedig nem reggelre fogyasztja Zoltánunk, akkor a tea helyett bátran kínáljuk és töltsünk a poharába igazi Polgár Kadarka Sillert, hisz a szõlõfajta és a Zoltán név eredete is a török idõkre tehetõ vissza.

Éltesse az Isten valamennyi Zoltánt!

A kocsonyából kispórolt és csülök és köröm húsokat csontozzuk ki, töltsük be frissen füstölt (lángolt) lehetõleg mangalica kolbásszal, sodorjuk fel szorosan folpackba, majd hagyjuk kihûlni.

Dermedés után szeleteljük fel, persze a folpack nélkül. Panírozzuk a szokásos módon, de nem árt, ha a zsemlemorzsát megkeverjük már kissé szikkadt reszelt kecskesajttal.

Ha nincs saját készítésû kecskesajt, akkor a Garabonciás is megfelel, ugyanis kiváló minõségû.

Süssük szép aranysárgára.

Csöpögtetés címszó alatt szedjük a – lehetõleg házilag sütött – rozscipó szeletekre, majd sok finom zöldsalátával és tormás majonézzel kínáljuk.

Ne felejtsünk el mellé Polgár Kadarkát tölteni. Jelenleg ebbõl a 2000-es évjárat a legizgalmasabb.

Vöröset kedves Zoltánunk poharába, hisz a Kadarka bor is éppoly mosolygós, kedves és igaz, élettel teli friss, harsogó mint a zöldségek és a fûszeres rántott töltött csülök.

Kedves egészségükre!

Polgárné Kaulics Katalin


Polgár Pincészet Borvacsorák 2006. márciusában

március 03. Heller”s Pub (Budapest) A borokat bemutatta Polgár Zoltán okleveles kertészmérnök, borász

március 04. Hagyományos Tavaszköszöntõ Ünnep Villányban a Bortrezor® Pincében

március 07. Kecskemét Exclusive borvacsora a Túróczy Étteremben

március 10. Borkóstolás Heller”s Pubban, Budapest XI. ker. Fehérvári út 78.

Asztalfoglalás: tania@heller.hu , telefonon a 1/203-3490, vagy 06-70-3600616 telefonszámon, ill. a helyszínen

Menü

Isten hozott pohár

Polgár Pearl Brut Chardonnay pezsgõ 2004

Hideg elõétel: Libamájhab asztalt gyümölcsökkel

Villányi Aranyhárs 2002

Meleg elõétel: Foghagymás ráknyárs zsenge saláta levelek

Polgár Pearl Brut Rosé pezsgõ 2004

Fõételek I: Borjú lángos szarvasgombakrémmel, vadrizzsel körítve.

Villányi Cabernet Sauvignon 2002

Fõételek II: Argentin hátszín

Polgár Cuvée Barrique 2000

Desszert: Csoki mausse

Villányi Elixír Cuvée Barriqe 1997

március 23. Borvacsora a Port Royalban, Szeged 6720 Szeged, Stefánia 4.

Üzletvezetõ: Mák Tibor, konyhafõnök: Csiszér Csaba, étteremvezetõ: Gémes Gábor

Asztalfoglalás: 62/547-988, E-mail: portroyal@portroyal.hu

Menü

Töltött zöldpalacsinta gyûrûk

Gribich mártással

Tökös halvagdalt tengeri sült rizzsel

Meleg halmajonézen

Marinált szûzsült tésztában

Vajon párolt baby répán

Zöldbors mártással

Mousse praliné karamell kalitkában

Savanyú málna öntettel

Március 25. Lázár Lovastanya Lázár Lovaspark, Domonyvölgy – Fenyo u. 47.

Asztalfoglalás: Tel.: 06 28/576-510, e-mail: lazarteam@hu.inter.net

Házigazda: Lázár Vilmos és Lázár Zoltán tulajdonosok, valamint Darázs György igazgató

Március 29. 16 óra, CHEF vacsoraest a Novotel Hotelben, Budapest Alkotás utca 63-67.

Menü

Séf figyelmesség: Vodkás paradicsom juice, grissinivel.

Elõétel: Roséra sült libamáj, szarvasgomba fagylalttal, barna szárnyas fonddal.

bor: Villányi Hárslevelû 1999

Leves: Roquefort leves, búzasör habbal, zsemlekockával.

1. fõ étel: Kapros lazac, bacon-nel burkolva, zöld spárgával, meleg halmajonézzel.

bor: Villányi Kadarka Siller 2004

2. fõ étel: Borjúbélszín, curry-s kakaóval sütve, fûszeres, sült túrógombóccal, zöldségekkel, vad glace-szal.

bor: Villányi Elixír 2000

Desszert: Pralinés madártej, alma chips-szel, titokkal.

bor: Aranyhárs® 2002

Március 29. 19 óra, Öreghalász Étterem, Budapest, IV. Árpád út 20.

Asztalfoglalás: 231-0800 ohalasz@axelero.hu

Üzletvezetõ: Haász Tamás, chef: Süveges Csaba

Kkiállítás a Polgár Pincészet címkéibõl.

Március 31. Lázár Lovastanya Lázár Lovaspark, Domonyvölgy – Fenyo u. 47.

Asztalfoglalás: Tel.: 06 28/576-510, e-mail: lazarteam@hu.inter.net

Házigazda: Lázár Vilmos és Lázár Zoltán tulajdonosok, valamint Darázs György igazgató

Pezsgõ és vörösborok kóstolója a Lázár tanyán

Forrás:
[hirszerkeszto]

Post Tags: #polgár pincészet

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Hírek Kisharsányból
NextContinue
Bor és Gasztronómiai nap

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press