Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

A Pécsi Tudományegyetem Bora

A Pécsi Tudományegyetem 2000-ben indította ezt a kezdeményezést, úgy döntve, hogy a régió borvidékeirõl minden évben egy-egy fehér és vörösbor viselheti „A Pécsi Tudományegyetem Bora” titulust. Mind évben a bor minõsége mellett fontos érvként szerepel a döntésnél, hogy az egyetemi bor – elérhetõ áron – megvásárolható legyen az egyetemi oktatók és hallgatók számára.

„Minden bor egyéni – írja Hamvas Béla. – Minden borban megismételhetetlen és utánozhatatlan sajátos géniusz él.” A szekszárdi, pécsi vagy villányi borvidékeken nem nehéz a borban fellelni a géniuszt, ugyanakkor nagyon nehéz minden évben a zsûri feladata, hiszen ezen kiváló borok közül kell kiválasztania azt a kettõt, amely „A Pécsi Tudományegyetem Bora” címet elnyerheti.

Az elmúlt hat évben mindhárom borvidék képviselõi elnyerték már ezt a címet: a szekszárdi borvidékrõl ketten, a szekszárdi Szent Gaál Pincészet (három alkalommal), illetve tavaly a Takler Pince. Pécs-Mecsekaljáról Radó István, Somogyi Tibor és a Belvárdgyulai MG. Rt. A legnépesebb természetesen a villányi nyertesek listája, ahonnan Müller János (aki négy alkalommal nyerte el ezt a titulust), Molnár Lajos, Polgár Zoltán és a Szársomlyó Kft. borai ízlettek az egyetemi zsûrinek.

A hetedik, 2006-os egyetemi pályázatra beérkezett borok közül a zsûri ezúttal egy fehér és egy vörösbort választott ki:

Fehérbor kategóriában a Belvárdgyulai Mezõgazdasági Zrt. 2004-es évjáratú Hárslevelû minõségi félszáraz fehérbora, míg vörösbor kategóriában a Bock Pince 2003-as évjáratú Villányi Bock Ermitage Cuvée minõségi száraz vörösbora viselheti a következõ egy évben speciális címkével ellátva „A Pécsi Tudományegyetem Bora” címet.

Korábban

Egyetemi borok Pécsett 2006-09-04

Forrás:
[hirszerkeszto]

Post Tags: #Pécsi Tudományegyetem Bora

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Svédcsavarral kezd a magyar bormarketing
NextContinue
Egyre több bort iszunk – A száraz, minõségi a divat

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press