Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

A jó bornak nem kell cégér! De ünnepelni érdemes

A 631 éves Soltvadkert történetét a kezdetek óta meghatározza a szõlõ és a bor. Nem véletlen, hogy a három város Vadkert, Kiskõrös és Kecel borászai itt jöttek össze egy pohár szõlõnedû mellé.

Haszilló Ferenc keceli polgármester a borüzletrõl közölt részleteket: „Az itteni térségben feltétlenül szükség van arra, hogy reklámozzuk az itteni szakembereket és a borkultúrával kapcsolatban lévõ emberek munkáját. Mivel nagyon rossz az ázsiója ennek a térségnek a borral kapcsolatban.”

A kiskõrösi kistérség 15 településének lakója nem csak a múltban, a jövõben is szeretne a borászatból élni.

„Azért fogtunk össze – mondta Kiskõrös polgármestere -, mert a kistérségünk erõs, a kistérségi összefogásban van a jövõ, nem csak a szõlõnk érdekében, nem csak a borunk érdekében, hanem minden területen most a kistérségi összefogás nagyon fontos.”

A pincemesterek szerint a Kiskunságban is ugyanolyan jó minõségû borok készíthetõk, mint az ország történelmi borvidékein. Fejlesztésre, változásra azonban itt is szükség van.

„A technológián kell elsõdlegesen fejleszteni, mert a szõlõ, a minõség, az alapanyag itt van. És nagyon fontos elõttünk álló lehetõség a borturizmusban tovább lépni” – fûzte hozzá a soltvadkerti polgármester, Lehoczki Ferenc.

A jövõben 3 milliárd forintot fordíthatnak erre a fejlesztésre a borászok. A gasztronómiai szakíró szerint emellett szemléletváltozásra is szükség van.

Az alföldi boroknak talán már nem is kell cégér, de azért kóstoltatni nem árt a hordók tartalmát, nehogy elfeledkezzenek róla.

Forrás:
Híradó
http://www.hirado.hu

Post Tags: #bor

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Védett lett az egri Szépasszonyvölgy
NextContinue
Elfogadták az uniós borreform tervezetét

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press