Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

A Húsvét hozza majd a betontartályok reneszánszát?

„A beton nagyszerûsége az, hogy éppen az optimális oxigénmennyiséget hagyja a borban. Az acél tömör, a fa durvapórusú. A beton szerkezetébõl adódó finomabb pórus jobban kontrollálható mikrooxidációt eredményez.”

A tartály alakja miatt a bor folyamatos körforgásban van, minden felülettel érintkezik. Az acéltartályokkal ellentétben a hõmérsékleti változásokra a beton kevésbé reagál és a fahordóból adódó nemkívánt ízbeli befolyásolással sem kell számolni – tudatta Werner Michlits borász.

Az eljárással készített St. Laurent vörösboruk jövõ húsvétkor lesz kapható.

Kapcsolódó weboldal

http://www.meinklang.at

Forrás:
Borászat.hu

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Hónap borkóstolója: Vakkóstoló a hazai és az újvilági Cabernet borokból
NextContinue
Új elnöke van a szõlõ- és bortermelõk szövetségének

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press