A Gourmet Fesztiválon a Tokaj Kereskedõház új borai
A legjobb hazai éttermek, cukrászdák és borászatok mutatkoznak be a nagyközönség elõtt a budapesti Millenárison pénteken megnyitott Gourmet Fesztiválon. A május 30. és június 1. között megtartott rendezvényre kilátogatók összesen több mint száz hazai étterem, borászat, cukrászda és más gasztronómiai kiállító kínálatával ismerkedhetnek meg, betekintést nyerve, hogy mit is nyújt a gasztronómia világának élvonala a fogyasztóknak.
Idén elsõ alkalommal mutatkozik be a Gourmet Fesztiválon a Tokaj Kereskedõház, amely nyolc prémium minõségû borkülönlegességgel készült az eseményre. „A rendezvényen való megjelenéssel azt kívánjuk megmutatni a minõségi borkedvelõ fogyasztóknak, hogy a teljes megújulás útjára lépett társaság friss palackozású termékei ma már bármilyen megmérettetésen megállják a helyüket” – fejtette ki Gyõrffy András, a Tokaj Kereskedõház kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese. Ezt szem elõtt tartva a társaság a rendezvényen kizárólag olyan 2012-es és 2013-as évjáratú borokat kínál kóstolásra, amelyek egyszerre tükrözik az idõközben bevezetett szigorúbb minõségbiztosítási elvárások eredményét, valamint a kereskedõház új fõborászának kiváló munkáját.
A 2012-es „Év borásza” címet elnyert Áts Károly egy évvel ezelõtt szerzõdött le a Tokaj Kereskedõházhoz, s az azóta a keze alól kikerült borok rangos elismeréseket hoztak a társaságnak. Így a Gourmet Fesztiválon a Tokaj Kereskedõház standján bemutatott 2012-es száraz Grand Selection Tokaji Furmint idén a bordeaux-i Challenge du Vin-en nyert aranyérmet; míg a 2013-as Áts Selection félszáraz Sárgamuskotály a 2014-es olaszországi Vinitaly-n kapott rangos elismerést. Ezzel a Tokaj Kereskedõház száraz borai nemzetközi szinten is magasan jegyzett kiállításokon kaptak elsõrangú minõsítést.
„A nemzetközi díjak és a fogyasztóktól kapott elismerések egyaránt azt bizonyítják, hogy ezekbõl a hagyományos, hungaricumnak is tekinthetõ fajtákból különleges, mással össze nem téveszthetõ borok készíthetõek, amely kiváló kísérõi a hozzájuk illõ minõségi ételsoroknak. A Gourmet Fesztivál pedig kiváló helyszínt biztosít ahhoz, hogy a prémium minõséget képviselõ száraz és félszáraz tokaji borok különleges ízvilágával a minõségi borokat keresõ fogyasztókat is megismertessük” – tette hozzá a Tokaj Kereskedõház kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese.