Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

5 személyes – 5 borász személyesen

A Palack Borbárban korábban is gyakran kóstoltatták személyesen boraikat a borászok. Az 5 személyes minifesztivál sorozat alapja a személyes találkozás; nem egyetlen borásszal, de nem is beláthatatlan, végigkóstolhatatlan kínálattal. Adott tematika alapján, minden alkalommal öt borász mutatkozik be. A rendezvény résztvevõi családias, közvetlen környezetben sétáló kóstolón ismerkedhetnek a pincészetekkel, azok boraival. Emellett az eseményen A Palack Borbár szakmai csapata ismeretterjesztõ, információs tevékenységével segíti a magyar borvidékekkel és borokkal kapcsolatos különbözõ elõítéletek és tévhitek lerombolását. Emellett játékokkal, kvízekkel színesítik az estét, melynek végén egy ajándék karton bort sorsolnak ki a vendégek között.

A rendezvényre azokat a borkedvelõket várják, akik a hangulatosabb, emberközeli borkóstolókat részesítik elõnyben. Szeretnék megismerni a szõlõt, a borvidéket az adott évjárat lenyomatát a boron és persze a borászt, aki megalkotja a remekmûvet.

Családi pincék 10 hektár alatt

A „kézmûves” jelzõ a borok világában is egyre népszerûbb, sõt trendi. Sokan egyszerû marketing fogásként használják, míg másoknál komoly hitvallást, befektetett energiát jelent, amellyel boraik természetességét és kézjegyük egyediségét kívánják hangsúlyozni.

Szeretjük a családi borászatokat és azok közvetlenségét. A kézmûvesség egyik legfõbb ismérvének a szõlõbirtok méretét tartjuk, hiszen ezeknél a pincészeteknél a termelõnek lehetõsége van a vesszõtõl a palackig elkísérni a szõlõt. Az 5 személyes kóstolón, öt kisebb családi pincészet segítségével tisztázunk olyan fogalmakat, mint a kézmûves, a biodinamikus és a bioorganikus. Megmutatjuk, milyen varázslatos és egyedi stílusú borok készülnek a kis családi pincészeteknél. Olyan borok, amelyeknél az egyediség adott évjárathoz kötõdik és a szõlõfajta jegyei, valamint a terroir mellett a borász keze munkája is markánsan tetten érhetõ.

A borászok standjain a fenti információkra rákérdezõ kérdéssor vezeti végig a vendéget. A kötetlen beszélgetések mellett így még több érdekességgel, aktualitással ismerkedhetnek meg a pincékkel kapcsolatban. A vendégek a borok és szóda mellett magyar háztáji termékekbõl készült tapas-okat kóstolhatnak.

A rendezvény idõpontja: 2015. május 08., 18.00-22.00

Helyszíne: Palack Borbár – Próféta Galéria, 1114 Budapest Szent Gellért tér 3. térkép

Résztvevõ borászok:

Kardos Szõlõbirtok – Kardos Gábor- http://kardos-tokaj.com

Feiszt Pince – Nagy Ferenc, Nagy Ferencné- http://www.feiszt.hu

Szemes Pincészet – Szemes József – http://szemes.villany.hu

Nádas Bormûhely – Nádas Szilárd – http://www.gizellapince.hu

Aklan Pince – dr. Aklan György, Aklan András – http://www.aklan-pince.hu

Forrás:
[hirszerkeszto]

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Semmelweis Egyetem Bora – a fiataloké
NextContinue
Közel kétmillió palack magyar bort rendeltek

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press