4. Szent Márton Újborfesztivál és Libator
Újborok, libaételek, bordalok, hagyományok a Skanzenban. A Borkultúra Kht. és a Szabadtéri Néprajzi
Múzeum közös rendezvénye.
Márton-napi falatok: libahúsos tarkabableves, pirított libamáj, kemencében sült fokhagymás libacomb,
vörösboros libabelsõség csiperkével, puliszka, libatepertõ, sütõtök, sült gesztenye, libatepertõs
pogácsa, tökös-mákos rétes, sült kolbász (mindez a Jászárokszállási Fogadó kínálatában) és szarvasgombás
ínyencségek (Vagoemt Kft.).
Részt vevõ borászatok: Arany Dukát Tállya, Bujdosó Pincészet, Bakator / Kázsmér Pincék, Corvinum (Bock,
Szõke, Gere A., Szöllõsi, Figula, Thummerer), Dúzsi Tamás, Egri Kutató, Taschnervin, Varga Pincészet,
Vino Perfetto (olasz újborok), Zódor László.
Belépõjegy (1.200 Ft/fõ, nyugdíjas és diák 600 Ft/fõ), visszaváltható kóstolópohár a helyszínen kapható.