Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email Phone Facebook
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászat legelső oldala 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Szüreti jelentés 2006

[tn_2_bal.jpg]A 2005-ös évhez képest szinte kétszer akkora területünk fordult termõre idén, így mindenképp tudtuk, hogy egy hosszú szüret elé nézünk.

Szeptember 15-én kezdtük meg a szõlõ szedését, a pannonhalmi Széldomb dûlõn, ahol is a Sauvignon Blanc-t szedtük le.

Szeptember 21-én a Pinot Noir következett, ami ugyancsak ennek a dûlõnek a gyümölcse.

A Széldomb szépen hozta a hozzá fûzött reményeket, amit a Rajnai Rizling szüretelésével koronáztunk meg szeptember végén.

Még ebben a hónapban a ravazdi Tavaszó és az écsi Babszökõ dûlõn termett Rajnai Rizlinget is behoztuk a pincébe.

Az idõ kegyes volt hozzánk a mustfokokaz egekbe nõttek, így mi sem tétlenkedtünk, szeptember 30-án megkezdtük a Chardonnay szedését, amit a pannonhalmi Packallóról gyûjtöttünk be.

Október elsõ napjaiban következett az Écsen és Ravazdon termõ Pinot Noir, amit egybõl a Pinot Blanc követett.

Október 5-én a Traminivel folytatódott a szüret, ami eltartott 6 napig.

Itt már éreztük, hogy lassan a végéhez közeledünk, már csak az Olaszrizling, Merlot és a Cabernet Franc fajták voltak hátra.

Terveink szerint október 28-a körül be fogjuk fejezni a szüretet, akkor lehet igazából számadást végeznünk, de az eddigi mustfokokat nézve, úgy gondoljuk, hogy a 2006-os évjárat kiemelkedõ lesz. Ennek az elsõ „gyermeke” Márton-napra fog elkészülni, amit stílusosan Szent Martinus Cuvée-nek nevezünk el, mint minden évben, de hogy milyen házasítás lesz, az legyen meglepetés. Azt bizton állíthatjuk, hogy idén sem fogunk csalódást okozni a friss üde fehér bort kedvelõknek.

Forrás:
[hirszerkeszto]

Post Tags: #pannonhalmi apátsági pincészet

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Drágább lesz az idei bor
NextContinue
Európai piknik a FOODAPESTEN!

©2002-2023. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press