Varga Pincészet: Találkozzunk a Borfaluban!
Keresse a 4-es számú borsátrat közvetlenül a bejárat mellett.
Két újdonság, amit a Borfaluban kóstolhat meg elõször:
Balatoni Óvörös Barrique
Kedves Vásárlónk!
Mint a természetes szõlõborok híve, eddig ellenálltam a tölgyfa ízû borok divatjának. Elsõ ilyen próbálkozásunk az Óvörös, amelyben a barikolt illatok és ízek mellett úgy érzem, sikerül megmutatni a tradicionális boros értékeket is. A bor úgynevezett francia cuvée, amelyet a három fõ francia fajta: a Pinot Noir, a Cabernet Sauvignon és a Merlot alkot. A különbözõ fajták eltérõ karaktere összhangba került a kezdetben kis-, késõbb nagyfahordós érlelés hosszú ideje alatt. Illata vaníliás, meggyes, ízében ezenkívül megjelenik a csokoládé is, fõ értéke a tanninos utóíz hosszú lecsengése. Fogyasztását 20 C°-on vörös húsok, fûszeres magyaros ételek, érlelt sajtok kísérõjeként ajánljuk.
Kedves egészségére!
Varga Péter
Balatoni Juhfark
Kedves Vásárlónk!
Ismerjük meg, fedezzük fel újra tradicionális kulturális értékeinket. A történelmi magyar borkultúra egyik kiemelkedõ képviselõje a juhfark, vagy Jókai Mór nyelvén, ahogy az idõsebb szõlõsgazdák még mindig nevezik: „juhfarkú”. Õsi magyar fajta, melyet elsõsorban a Balatontól észak-nyugatra található vulkanikus hegyek lankáin termesztenek. Nevét fürtjeinek a juh farkára emlékeztetõ formája után kapta. Bora mezei virágok friss illatát idézi, színe zöldessárga, íze jellegzetes minerális jellegekkel bír. A harmonikus összhatásban kemény savak dominálnak, kellemes utóízt hagyva maguk után. Fogyasztását 12-14 C°-on salátákhoz, szárnyasokhoz, erõteljes ízei miatt halételekhez ajánljuk.
Kedves egészségére!
Varga Péter
Varga Pincészet – Magyarország kedvenc borászata!