Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Varga Pincészet: Találkozzunk a Borfaluban!

Keresse a 4-es számú borsátrat közvetlenül a bejárat mellett.

Térkép letöltése (jpeg)

Két újdonság, amit a Borfaluban kóstolhat meg elõször:

Balatoni Óvörös Barrique

Kedves Vásárlónk!

Mint a természetes szõlõborok híve, eddig ellenálltam a tölgyfa ízû borok divatjának. Elsõ ilyen próbálkozásunk az Óvörös, amelyben a barikolt illatok és ízek mellett úgy érzem, sikerül megmutatni a tradicionális boros értékeket is. A bor úgynevezett francia cuvée, amelyet a három fõ francia fajta: a Pinot Noir, a Cabernet Sauvignon és a Merlot alkot. A különbözõ fajták eltérõ karaktere összhangba került a kezdetben kis-, késõbb nagyfahordós érlelés hosszú ideje alatt. Illata vaníliás, meggyes, ízében ezenkívül megjelenik a csokoládé is, fõ értéke a tanninos utóíz hosszú lecsengése. Fogyasztását 20 C°-on vörös húsok, fûszeres magyaros ételek, érlelt sajtok kísérõjeként ajánljuk.

Kedves egészségére!

Varga Péter

Balatoni Juhfark

Kedves Vásárlónk!

Ismerjük meg, fedezzük fel újra tradicionális kulturális értékeinket. A történelmi magyar borkultúra egyik kiemelkedõ képviselõje a juhfark, vagy Jókai Mór nyelvén, ahogy az idõsebb szõlõsgazdák még mindig nevezik: „juhfarkú”. Õsi magyar fajta, melyet elsõsorban a Balatontól észak-nyugatra található vulkanikus hegyek lankáin termesztenek. Nevét fürtjeinek a juh farkára emlékeztetõ formája után kapta. Bora mezei virágok friss illatát idézi, színe zöldessárga, íze jellegzetes minerális jellegekkel bír. A harmonikus összhatásban kemény savak dominálnak, kellemes utóízt hagyva maguk után. Fogyasztását 12-14 C°-on salátákhoz, szárnyasokhoz, erõteljes ízei miatt halételekhez ajánljuk.

Kedves egészségére!

Varga Péter

Varga Pincészet – Magyarország kedvenc borászata!

www.vargabor.hu

Forrás:
[hirszerkeszto]

Post Tags: #varga pincészet

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Európai borlovagok avatása
NextContinue
Válságba jut a borvidék?

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press