Skip to content

Borászat legelső oldala 2002 óta

  • Sajtókapcsolat / Press
Email Phone Facebook
Borászat legelső oldala 2002 óta
Hírek

Vakok készítettek bort

La Rioja vidéke egyébként is méltán világhírû kiváló borairól, ám most egy egészen különleges nedû is napvilágot látott a spanyol szõlõtermõ vidéken. A hagyományos ipari termelésben vegyi elemzéseknek vetik alá a borokat, hogy elkerüljék a problémákat. Ám a riojai egyetem Borászati Karán már három éve folyik a vakok képzése Antonio Tomás Palacios vezetésével, melynek segítségével képesekké válnak az intuitív borkóstolásra.

Így lehetõvé válik az ital tulajdonságainak módosítása még a kémiai elemzés elõtt. A vakok megtanulják megelõzni a gondokat, amely egy bornál felléphet, támogatni az aromáját és a struktúráját a jellemzõ paraméterek kizárólag érzékszervi felismerésével. Munkálkodnak az erjesztés hõfokán, a levegõztetés mértékén, a gyümölcshéj és a magok áztatási idején, a seprõ minõségének értékelésén, és hordótípus kiválasztásán.

Gonzalo Gonzalo borász egy egész kísérleti pincészetet létrehozott, ahol csak világtalan borkóstolók dolgoznak, a címkéken pedig Braille-írással is feltüntetik a nedû jellemzõit. A www.lazaruswine.com oldalon bárki megtekintheti, sõt meg is vásárolhatja termékeiket.

Forrás:
Hírszerzõ
http://www.hirszerzo.hu

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
A magyar kérés érvényesült a tokaji borvidék kapcsán az EU-ban
NextContinue
A Hilltop Neszmély Zrt. közleménye

©2002-2022. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press