Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Vakok készítettek bort

La Rioja vidéke egyébként is méltán világhírû kiváló borairól, ám most egy egészen különleges nedû is napvilágot látott a spanyol szõlõtermõ vidéken. A hagyományos ipari termelésben vegyi elemzéseknek vetik alá a borokat, hogy elkerüljék a problémákat. Ám a riojai egyetem Borászati Karán már három éve folyik a vakok képzése Antonio Tomás Palacios vezetésével, melynek segítségével képesekké válnak az intuitív borkóstolásra.

Így lehetõvé válik az ital tulajdonságainak módosítása még a kémiai elemzés elõtt. A vakok megtanulják megelõzni a gondokat, amely egy bornál felléphet, támogatni az aromáját és a struktúráját a jellemzõ paraméterek kizárólag érzékszervi felismerésével. Munkálkodnak az erjesztés hõfokán, a levegõztetés mértékén, a gyümölcshéj és a magok áztatási idején, a seprõ minõségének értékelésén, és hordótípus kiválasztásán.

Gonzalo Gonzalo borász egy egész kísérleti pincészetet létrehozott, ahol csak világtalan borkóstolók dolgoznak, a címkéken pedig Braille-írással is feltüntetik a nedû jellemzõit. A www.lazaruswine.com oldalon bárki megtekintheti, sõt meg is vásárolhatja termékeiket.

Forrás:
Hírszerzõ
http://www.hirszerzo.hu

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
A magyar kérés érvényesült a tokaji borvidék kapcsán az EU-ban
NextContinue
A Hilltop Neszmély Zrt. közleménye

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press