Újra hódít a siller
Hazánkban egyre több portípus jelenik meg a piacon. Szerencsére vannak olyan borászok is, akik törodnek az elfelejtett borokkal is. Régebben csak ilyen bort készítettek a borászok. Tipikusan a magyaros konyhához igazodó bortípus igen elterjedt volt. Mindennapos fogyasztásra készítették, és az ételekhez szinte kizárólag ezt a bortípust szolgálták fel a fogadókban. Az elkészítési módja megegyezik a vörösboréval, mindössze abban különbözik, hogy a mély vörös színt adó héjjal kevesebb ideig érintkezik a must. Tehát a héjon erjesztés ideje a sillerboroknál nagyon rövid. Ennek eredményeként egy jó savösszetételu, gyümölcsízu bort nyerhetünk. A testes vörösborokkal ellentétben a sillerbor csak annyit visel a vörösborok karakterébol amennyit egy közepesen fuszerezett étel fogyasztásához szükséges.
Már ideje volt újra felfedezni a sillerbort, mert a napjainkban átalakuló gasztronómiai igényeket jól kiegészíti a meglévo borpaletta mellett.
Játékosságával, vidám és üde színével, frissességével és érdekességével, kellemesen kiegészíti a bárányhúst kedvelok étrendjét.
Forrás:
Agroinform.hu
http://www.agroinform.hu