Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Újra hódít a siller

Hazánkban egyre több portípus jelenik meg a piacon. Szerencsére vannak olyan borászok is, akik törodnek az elfelejtett borokkal is. Régebben csak ilyen bort készítettek a borászok. Tipikusan a magyaros konyhához igazodó bortípus igen elterjedt volt. Mindennapos fogyasztásra készítették, és az ételekhez szinte kizárólag ezt a bortípust szolgálták fel a fogadókban. Az elkészítési módja megegyezik a vörösboréval, mindössze abban különbözik, hogy a mély vörös színt adó héjjal kevesebb ideig érintkezik a must. Tehát a héjon erjesztés ideje a sillerboroknál nagyon rövid. Ennek eredményeként egy jó savösszetételu, gyümölcsízu bort nyerhetünk. A testes vörösborokkal ellentétben a sillerbor csak annyit visel a vörösborok karakterébol amennyit egy közepesen fuszerezett étel fogyasztásához szükséges.

Már ideje volt újra felfedezni a sillerbort, mert a napjainkban átalakuló gasztronómiai igényeket jól kiegészíti a meglévo borpaletta mellett.

Játékosságával, vidám és üde színével, frissességével és érdekességével, kellemesen kiegészíti a bárányhúst kedvelok étrendjét.

Forrás:
Agroinform.hu
http://www.agroinform.hu

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
Támogatják a szõlõültetvények telepítését
NextContinue
Tolnai borászok sikere Pécsett

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press