Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Tokajról meséltek a borbarátnõk

Az Árvai Pincészet udvarán, egész napos borkóstoló keretében 20 kiváló bort mutattak be a borbarátnõk a több száz érdeklõdõnek. A kóstolón a hazai borszakma számos ismert tagjával találkozhattak a résztvevõk. Bock József, Esterházy Péter, Varga Norbert, az Apetito étterem sommelierje, valamint a Magyar Borok Útja Rallye résztvevõi is ellátogattak az egykori tokaji kaszinóban mûködõ pincészetbe a borbarátnõk kedvéért. Érdekes volt látni a kitörõ örömöt a román turisztikai miniszter arcán, mikor felfedezte Gál Gyöngyvért a tokaji borbarátnõk soraiban, aki a ménesi borvidékrõl érkezve késõi szüretelésû Kadarissima borukat kóstoltatta.

A Degenfeld Konferenciaközpontban a bor és gasztronómia kapcsolatáról elõadások és vezetett kóstolók keretében kaphattak ízelítõt az érdeklõdõk. A legsikeresebb program a „Libamáj és a tokaji bor” címû bemutató volt, ahol 6 különbözõ módon elkészített libamájat 8 féle borral kóstolhattak össze a résztvevõk. A házasított édesborok közül az Árvay-féle Édes Élet, a Béres Cuvée, és az Úri Borok Pincészetének Szent Tamás Cuvée-jével, a DemeterVin szamorodnival, és a Degenfeld, a Patricius, a Pendits, és Szepsy-féle aszúkkal különleges élményt nyújtottak az étkek. A legnagyobb sikert Kalla Kálmán meggyforgácson füstölt libamáj kompozíciója aratta.

A tanulás a Mádi Kúriában rendezett gálavacsorával zárult. Az étkeket Mészáros Gabriella, a WSET gasztronómiai lektora komponálta. Az est különlegessége abban állt, hogy a teljes menüsort tokaji fehérborok kísérték – sikerrel. A báránycomb steaket zsenge zöldségszalmával, káposztás palacsinta ágyon tálalták, és száraz furmintot kínáltak hozzá.

A nagy sikerre való tekintettel a Tokaji Borbarátnõk Társasága a jövõben további helyszíneken – köztük a fõvárosban – is megrendezi a „Tanuljunk tokajul” programot.

Forrás:
Deluxe
http://www.deluxe.hu

Post Tags: #tokaji bor

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
15. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgõfesztivál
NextContinue
Szekszárdi Szüreti Napok – Borszemináriumok

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press