Tokajról cikkez a kínai sajtó: mi áll a háttérben?
A lap újságírója a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett gasztronómiai témájú nemzetközi tanulmányút keretében látogatott hazánkba. Az írás részletesen bemutatja Eger és Tokaj városát: dicséri Eger barokk épületeinek szépségét, a híres Egri Bikavért és a megannyi hangulatos pici borászatot, pincét, borkészítõ mûhelyt. Tokajról szólva szintén a helyi borokat méltatja, természetesen kiemelve a Tokaji Aszút és név szerint is említve néhány híres borászatot, amelyeknek sajátosságait, a bortermelés menetét is leírja.
A Kulturális Turizmus Évének öt pillére közül az egyik a Bor és gasztronómia, amelyre így 2009-ben egész évben kiemelt figyelmet fordít a Magyar Turizmus Zrt.
A Társaság kiemelten fontosnak tartja a nemzetközi piacon is a bor és gasztronómiai lehetõségek népszerûsítését, ennek érdekében piacspecifikus kiadványaiban, külföldi megjelenéseiben is nagy hangsúlyt kap a bor és gasztronómiai turisztikai kínálat. Külképviseleti hálózatának segítségével az MT Zrt. rendszeresen tanulmányutakat szervez, amelyeknek célja a magyarországi borturizmus és a borvidékek, borutak megismertetése a szakmával és a nagyközönséggel.
A Magyar Turizmus Zrt. emellett hirdetésekkel, reklámokkal, filmekkel és kiállításokon, prezentációkon, roadshow-kon népszerûsíti Magyarország bor- és gasztronómiai kínálatát.
Forrás:
Pénzcentrum
http://www.penzcentrum.hu