Tokaji borok Londonban
A londoni székhelyû Masters of Wine Intézet, illetve a Magyar Bormarketing Kht által szervezett program keretében két kóstolóra is sor kerül.
Délelõtt egy 50 fõs vezetett kóstoló keretében a szakemberek hatputtonyos aszúkat (Szepsy 2003, Demeter Zoltán 2002, Patrícius Bendecz 2000, Disznókõ 1999) mérnek majd össze osztrák és német Trockenbeerenauslese, valamint Sauternes-i borokkal. Ezt követõen, a délután folyamán egy ebéddel egybekötött ültetett kóstolón elsõsorban a száraz tokaji boroké lesz a fõszerep:
Pajzos-Megyer Furmint 2007
Patricius Furmint 2007
Disznókõ Furmint 2006
Árvay Istenhegyi Furmint 2007
Demeter Zoltán Kakas Furmint 2007
Tokaj Nobilis Barakonyi Hárs 2007
Dobogó Furmint 2006
Királyudvar Sec 2006
Szepsy Furmint 2006
Royal Tokaji Áts Cuvée 2007
Szepsy Botond Cuvée 2006
Királyudvar Lapis Aszú 2003
A bemutatásra kerülõ borokat a közelmúltban itt járt Master of Wine-ok választották ki. A Wines of Hungary égisze alatt zajló eseményen a Tokajik mellett a magyar gasztronómia is bemutatkozik: a borok mellé Litauszki Zsolt, a Maligán Étterem chef-je készít ételeket.
Az eseményt a Magyar Turizmus Zrt és az ITD Hungary is támogatja.
Forrás:
Bormarketing.hu
http://www.bormarketing.hu