Terítéken a könnyû fehérek, a rozék
Augusztus 25-én ismét Borszerdát tartanak a Közösségi Bormarketing Alap programsorozatához csatlakozó éttermek az egész országban. Az évszakhoz illõen ezúttal a könnyû magyar fehérborok és rozék állnak majd az esemény középpontjában.
A borszerdázó vendéglátóhelyek között az érdeklõdõk www.borszerda.hu oldalon csemegézhetnek, s a honlapon lehetõség nyílik az online asztalfoglalásra is. A vendégeket ezek az éttermek féláron kínált borokkal és külön erre az alkalomra készített menüsorokkal várják, s ráadásként a „ház borából” egy pohárral ingyen töltenek.
A szervezõk az éttermek számára menüversenyt hirdettek. Olyan ételsorokkal lehetett pályázni, amelyeket a vendéglátóhelyek séfjei komponáltak nyári borválasztékuk köré. A versenyszabályzat szerint az ebéd- és vacsoramenüket a Borszerda napján azon az áron kell kínálni, amit a pályázó a menü leadásakor megjelölt.
„Szép pályamunkák érkeztek – értékelte a menüket Buday Péter mesterszakács a zsûri nevében. – Az utolsó szép nyári napokon a zsûri nem annyira az újító kedvet, mint inkább a kiegyensúlyozottságra, a harmóniára való törekvést értékelte a menükben, a szép borok filozófiájával összhangban” – fogalmazott a séf.
A nyertes menüket a www.borszerda.hu címen lehet végigböngészni. Aki innen választ borszerdai éttermet, érdemes tanulmányoznia a honlapon most megjelent interaktív aromakorongot is – partnerét biztosan elkápráztatja, ha a kóstolás alkalmával a nedûben „vágott fû”, „tûzkõ”, netán „erjedt káposzta” aromáját fedezi fel.
A fõvárosban az ebédre vagy vacsorára igyekvõket, illetve az onnan hazatérõket a Fõtaxi kedvezményes tarifával szállítja. Az utasoknak csupán annyit kell megtenniük, hogy a taxi rendelésekor a 267-es számot is beütik vagy bemondják a diszpécsernek.