Skip to content
Boraszat.hu

Boraszat.hu

Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)

  • Sajtókapcsolat / Press
Email EmailPhone PhoneFacebook FacebookInstagram Instagram
Boraszat.hu
Boraszat.hu
Borászati hírek 2002 óta (5000+cikk)
Hírek

Terítéken a könnyû fehérek, a rozék

Augusztus 25-én ismét Borszerdát tartanak a Közösségi Bormarketing Alap programsorozatához csatlakozó éttermek az egész országban. Az évszakhoz illõen ezúttal a könnyû magyar fehérborok és rozék állnak majd az esemény középpontjában.

A borszerdázó vendéglátóhelyek között az érdeklõdõk www.borszerda.hu oldalon csemegézhetnek, s a honlapon lehetõség nyílik az online asztalfoglalásra is. A vendégeket ezek az éttermek féláron kínált borokkal és külön erre az alkalomra készített menüsorokkal várják, s ráadásként a „ház borából” egy pohárral ingyen töltenek.

A szervezõk az éttermek számára menüversenyt hirdettek. Olyan ételsorokkal lehetett pályázni, amelyeket a vendéglátóhelyek séfjei komponáltak nyári borválasztékuk köré. A versenyszabályzat szerint az ebéd- és vacsoramenüket a Borszerda napján azon az áron kell kínálni, amit a pályázó a menü leadásakor megjelölt.

„Szép pályamunkák érkeztek – értékelte a menüket Buday Péter mesterszakács a zsûri nevében. – Az utolsó szép nyári napokon a zsûri nem annyira az újító kedvet, mint inkább a kiegyensúlyozottságra, a harmóniára való törekvést értékelte a menükben, a szép borok filozófiájával összhangban” – fogalmazott a séf.

A nyertes menüket a www.borszerda.hu címen lehet végigböngészni. Aki innen választ borszerdai éttermet, érdemes tanulmányoznia a honlapon most megjelent interaktív aromakorongot is – partnerét biztosan elkápráztatja, ha a kóstolás alkalmával a nedûben „vágott fû”, „tûzkõ”, netán „erjedt káposzta” aromáját fedezi fel.

A fõvárosban az ebédre vagy vacsorára igyekvõket, illetve az onnan hazatérõket a Fõtaxi kedvezményes tarifával szállítja. Az utasoknak csupán annyit kell megtenniük, hogy a taxi rendelésekor a 267-es számot is beütik vagy bemondják a diszpécsernek.

Forrás:
[hirszerkeszto]

Post Tags: #borszerda

Bejegyzés navigáció

Previous Previous
A jó szeptemberi idõjárásban reménykednek a gazdák
NextContinue
Borkészítés szõlõbõl

©2002-2025. Boraszat.hu

Facebook Email Phone
Scroll to top
  • Sajtókapcsolat / Press