Tapasparádé és borkóstoló
A magyar vendéglátásban ismeretlen a tapas kultúra. A sokféle falatka és elõétel kultusza leginkább Spanyolországban dívik. Kis grillezett halak vagy haldarabok, sült zöldségek, kanálnyi szószok és levesek, sonkaszeletkék, olajbogyók és sajtok várják az éheseket. Mindehhez természetesen elengedhetetlen körítés a jóféle bor és az igazi spanyol gitárzene.
A Torres-birtok Spanyolország egyik leghíresebb borászata, amelynek termékeit ma már Magyarországon is forgalmazzák – tudta meg az MTI a Bortársaság nevû cég illetékesétõl. Sergio Milles, a Torres-birtok séfje a világhírû barcelonai Il Bulli étteremben dolgozott régebben, most pedig a Corinthia Aquincumban süt-fõz majd a vendégeknek március végén.
Hogy mit? A hagyományos spanyol ételeken kívül elsõsorban kreatív, modern fogásokat. Fõszereplõ lesz például a most divatos csokoládé, amely nemcsak a desszert egyik összetevõje, de a fõtt marhához is kijár, mártás formájában. A desszertek másik fõszereplõje a narancs, több formában is: a friss narancsot narancsdzsemmel és narancsfagylalttal kínálják.
Forrás:
Stop.hu
http://www.stop.hu