Támogatást nyert az egri borászat
A 88,5 millió forint összköltségvetésû beruházás megvalósítása során a borászat új technológiát szerez be, ezzel új munkahelyeket is létesít – közölték. A projekt célja olyan hazai és európai uniós viszonylatban is egyedi boralapú termékcsalád létrehozása, amely különleges ízhatású, fogyasztása pedig élettani elõnyöket is kínál a propolisszal és a szõlõmagextraktummal való dúsítás eredményeként – teszik hozzá.
A tájékoztatás szerint az egri székhelyû Kõporos Borászat Kft. 1993 óta foglalkozik szõlõtermesztéssel és borkészítéssel.
Az európai uniós támogatásnak köszönhetõen nemcsak új termékek fejlesztésére kerül sor, hanem a cég által elõállított magas minõségû egri borok élelmiszer-biztonságának fokozását biztosító technológiát is kialakítanak.
A fejlesztés késõbbi szakaszában, az alap ízesített bor technológiájának optimálását követõen, ugyanakkor lehetõség nyílik különféle növények, növényi részek alkoholos kivonatának hozzáadásával különbözõ élettani hatású, illetve ízû termékek kifejlesztésére – közölte a társaság.
Forrás:
mno
http://mno.hu