SZÜRET ELÕTT
A rendezvény célja, hogy két-három hónappal a szüret elõtt, a gyakorlatban is hasznosítható információkkal, új kutatási eredményekkel lássák el a borász kollégákat. Neves külföldi és magyar szakembereket kértek fel, hogy mutassák be az egy-egy technológiai folyamat, segédanyag, eszköz alkalmazásával kapcsolatos ismeretanyagokat.
Helyszín: Magyar Kultúra Alapítvány Székháza
Budapest-Budai Vár, Szentháromság tér 6. (A Magyar Borok Háza mellett)
Idõpont: 2007. június 28., 10.00-16.00
Részletes program:
10.00 Napjaink piaci elvárásaihoz igazodó borkészítés enzimek segítségével
Elõadó: Philippe Fabry, Franciaország (LAMOTHE – ABIET)
11.00 Innováció a bor mikrobiológiájában – élesztõk, tápanyagok, almasavbontó kultúrák alkalmazása
Elõadó: Karl Burger, Ausztria (LALLEMAND FERMENTATION)
11.45-13.00 Ebéd
13.00 A tanninok és a gumi arábikumok erõsödõ borászati szerepe
Elõadó: Philippe Poinsaut, Franciaország (MARTIN VIALETTE OENOLOGIE)
14.00 Szûréstechnológia a borászatban
Elõadó: Igor Baltic, Nagy Britannia (DOMNICK HUNTER)
15.00 Tölgyfahordók és tölgyszegmensek borászati alkalmazása
Elõadó: Ruppert Ignác, Magyarország (CELLARIUS KFT.)
Részvétel és az ebéd ingyenes, elõzetes regisztráció szükséges!
Fõtámogató: I.F.D.T. Kft.