Rozékat ajánl nyárra az új Pécsi Borozó
Induláskor a készítõk határozott célja volt, hogy ne szaklapot, hanem egy olvasható, érdekes magazint készítsenek, ami az olvasókat közelebb viszi a borokhoz, a borászokhoz és természetesen egymáshoz, a borok kedvelõihez is. Ebben a számban például 36 frissen piacra kerülõ bor tesztje található meg, bemutatják Lisicza Sándor pécsi és Fekete Mihály szekszárdi borászt, összeállítást közölnek a régióban mûködõ külföldi borászokról, valamint tudósítást egy belgrádi borkiállításról.
A remek borokhoz ezúttal harapnivalókat is ajánlanak: elsõként mindjárt a térség specialitása, a medvehagyma kerül elõ, majd egy interjúban Golyák Csaba mesterszakács mutatkozik be. Az „ecetek királynõjérõl” S. Pápa Petra gasztroblogger ír; arról, amit nem szívesen eszünk meg Nagy Bandó András; egy lecsóból fakadó nézeteltérést pedig egy fiatal író, Cserna-Szabó András mesél el.
A www.pecsiborozo.hu weboldalon minden nap közölnek friss információkat, programajánlókat, borteszteket. Pécs, Szekszárd, Tolna és Villány borai mellett a weblap igyekszik elkalauzolni az olvasókat a legnépszerûbb turisztikai célpontok gasztronómiai és borvilágába is.
A Pécsi Borozó nyári száma ingyenesen elérhetõ a Pannon Borrégió vinotékáiban, éttermekben, pincékben, tourinform-irodákban, a régión túl is néhány budapesti vinotékában – de akár meg is rendelhetõ az info@pecsiborozo.hu e-mail címen.